Praca i zmiany w dwoch sklepach
Praca i zmiany w dwoch sklepach
Mam pytanie.. Czy mozliwa jest praca na dwoch sklepach ?? Chciał bym aby wprowadzone produkty w jednym sklepie szybko dodac do drugiego sklepu. Jak to zrobic technicznie ?? Pozdrawiam wszystkich 
Re: Praca i zmiany w dwoch sklepach
dodajesz produkty na jednym sklepie ( robisz eksport bazy danych produktow ) a na drugim sklepie robisz import.
Nie da sie polaczyc 2 sklepow w 1 baze danych.
-

- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ewentualnie zostaje ci opcja automatycznego update ... skrypcik w cronie, który przekopiuje z bazy sklepu nadrzędnego odpowiednie tabele (kategorie, produkty, galerie itp) do bazy sklepu podrzędnego + potrzebne jest przekopiowanie zdjęć ... no tu to trzeba by porównać dwie tabele z galeriami i przekopiować tylko te które nie występują w podrzędnej ... oraz można usunąć te które już nie występują w nadrzędnej ... taka moja lóóźna myśl 
-

- Otrzymał podziękowań: 10 razy
redvan napisał(a):dodajesz produkty na jednym sklepie ( robisz eksport bazy danych produktow ) a na drugim sklepie robisz import.
Zdjecia i ceny mi też przejdą ??
ZooSklep napisał(a):redvan napisał(a):dodajesz produkty na jednym sklepie ( robisz eksport bazy danych produktow ) a na drugim sklepie robisz import.
no raczej trzeba skopiowac katalog "galerie"
a ceny przechodzą
jesli do produktu sa jeszcze cechy, atrybytu, powiazane produkty itp itd etc.... to wtedy tez przenosic trzeba tabele kqs_atrybuty , kqs_cechy itd. Czyli wszystkie tabele zwiazane z produktem.
-

- Moderator Witryny
redvan napisał(a):ZooSklep napisał(a):redvan napisał(a):dodajesz produkty na jednym sklepie ( robisz eksport bazy danych produktow ) a na drugim sklepie robisz import.
no raczej trzeba skopiowac katalog "galerie"
a ceny przechodzą
jesli do produktu sa jeszcze cechy, atrybytu, powiazane produkty itp itd etc.... to wtedy tez przenosic trzeba tabele kqs_atrybuty , kqs_cechy itd. Czyli wszystkie tabele zwiazane z produktem.
I wszystko przeniesie sie bez problemów ??
ZooSklep napisał(a):I wszystko przeniesie sie bez problemów ??
tak, przynajmniej ja tak robie i nie ma problemow. Bo niby gdzie problem jesli sie przeniesie kategorie, produkty i wszystko co z nimi zwiazane na nowa baze danych.
-

- Moderator Witryny
Witam,
czy mógłbym prosić o dokładniejsze wytłumaczenie jak przekopiować katalog produktów do nowego sklepu? Mam problem, bo podczas importu pliku baza.csv nic nie dodaje. Niby dodaje, ale po dojściu do 100% pojawia się komunikat, że pominięte zostały wszystkie produkty i faktycznie ani jeden towar nie "skoczył" do nowego sklepu".
czy mógłbym prosić o dokładniejsze wytłumaczenie jak przekopiować katalog produktów do nowego sklepu? Mam problem, bo podczas importu pliku baza.csv nic nie dodaje. Niby dodaje, ale po dojściu do 100% pojawia się komunikat, że pominięte zostały wszystkie produkty i faktycznie ani jeden towar nie "skoczył" do nowego sklepu".
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Skoro pomija CI wszystkie produkty, to upewnij się, że w ustawieniach importu zaznaczasz opcję "dodaj do bazy sklepu"
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Produkt, którego nie uda się zidentyfikować:
- dodaj do bazy sklepu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości