Wersja 1.33
Re: Wersja 1.33
mam pytanie odnośnie samej zmiany podatku
Jak ma wyglądać ta zmiana ? Cena brutto pozostaje bez zmian i maleje wartość netto ?
Czy może wartość netto pozostaje bez zmian a rośnie wartośc brutto ?
Po aktualizacji podatku w Panelu według instrukcji cena brutto pozostała mi bez zmian i nie wiem czy tak faktycznie powinno być czy to ogólnie zależy od samego sprzedającego ?
Jak ma wyglądać ta zmiana ? Cena brutto pozostaje bez zmian i maleje wartość netto ?
Po aktualizacji podatku w Panelu według instrukcji cena brutto pozostała mi bez zmian i nie wiem czy tak faktycznie powinno być czy to ogólnie zależy od samego sprzedającego ?
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
cieszy77 napisał(a):mam pytanie odnośnie samej zmiany podatku
Które masz zaznaczone w PA ?
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Ustawienia VAT
Wyświetl w sklepie ceny netto i brutto
Podane w sklepie ceny są cenami netto
Podane w sklepie ceny są cenami brutto
Koszmar. Po aktualizacji podatku ceny brutto zostały bez zmian, a netto w dół! Szok! Teraz 800 produktów trzeba zmienić, więc ta zmiana to i tak porażka. Gratulujemy Panie Krzysztofie za obliczanie podatku od wartości brutto.
soia napisał(a):Koszmar. Po aktualizacji podatku ceny brutto zostały bez zmian, a netto w dół! Szok! Teraz 800 produktów trzeba zmienić, więc ta zmiana to i tak porażka. Gratulujemy Panie Krzysztofie za obliczanie podatku od wartości brutto.
Nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie że nawet nie wiesz co masz ustawione w sklepie.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wydaje mi się, że wiem. Niemniej jednak nie wykluczam, że coś powinno być inaczej.
Jeżeli u Ciebie w sklepie wartość produktu netto została bez zmian, a wartość brutto podskoczyła, napisz proszę jakie masz ustawienia w PA/konfiguracja. Próbowałem dodatkowo na "testowym" sklepie różnych ustawień, a za każdym razem po zmianie stawki z 22 na 23 obniżało mi wartość netto produktu, zamiast podwyższyć brutto.
Jeżeli u Ciebie w sklepie wartość produktu netto została bez zmian, a wartość brutto podskoczyła, napisz proszę jakie masz ustawienia w PA/konfiguracja. Próbowałem dodatkowo na "testowym" sklepie różnych ustawień, a za każdym razem po zmianie stawki z 22 na 23 obniżało mi wartość netto produktu, zamiast podwyższyć brutto.
dodatkowe statusy zamówień definiowane samodzielnie
Co właściwie daje opcja: dodatkowe statusy zamówień definiowane samodzielnie
Ucieszyłem się że statusy będą widoczne u klientów w panelu "Twoje konto", ale niestety tak się nie dzieje.
Wychodzi na to że informacja jest tylko dla admina - czy ktoś może mnie wyprowadzić z ewentualnego błędu?
Ucieszyłem się że statusy będą widoczne u klientów w panelu "Twoje konto", ale niestety tak się nie dzieje.
Wychodzi na to że informacja jest tylko dla admina - czy ktoś może mnie wyprowadzić z ewentualnego błędu?
radek170777 napisał(a):cieszy77 napisał(a):mam pytanie odnośnie samej zmiany podatku
Które masz zaznaczone w PA ?
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Ustawienia VAT
Wyświetl w sklepie ceny netto i brutto
Podane w sklepie ceny są cenami netto
Podane w sklepie ceny są cenami brutto
W sklepie mam ( Podane w sklepie ceny są cenami brutto ).
I na to wychodzi że wszystko teraz będzie trzeba ręcznie przerabiać, przy skorzystaniu z opcji zwiększenia z PA z 22% na 23% zmniejszyło mi ceny netto zamiast zwiększyć brutto.
cieszy77 napisał(a):W sklepie mam ( Podane w sklepie ceny są cenami brutto ).
I na to wychodzi że wszystko teraz będzie trzeba ręcznie przerabiać.
Otóż to drogi Watsonie...
Do cen netto dodawany jest Vat, a od cen brutto odejmowany.
wystarczy szybko pola cen czy tez przez esport/import do csv pomnozyc odpowiednio pote j operacji przez:
1,008196721311475 wspolczynnik dla vat wiekszego z 22 na 23 % (123/122)
1,142857142857143 wspolczynnik dla vat mniejszego z 7 na 8 % (8/7)
i wszystko bedzie OK
Ale faktycznie dla nieprogramujacych moze to byc troche klopot i w kilka sekund mozna bylo w katualizacj dopisac funkcje ktora jednak podnosi cene brutto....
1,008196721311475 wspolczynnik dla vat wiekszego z 22 na 23 % (123/122)
1,142857142857143 wspolczynnik dla vat mniejszego z 7 na 8 % (8/7)
i wszystko bedzie OK
Ale faktycznie dla nieprogramujacych moze to byc troche klopot i w kilka sekund mozna bylo w katualizacj dopisac funkcje ktora jednak podnosi cene brutto....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości