No to nabroiłem :( Sklep zniknął
No to nabroiłem :( Sklep zniknął
Jak w temacie 
Zaczęło się dość niewinnie, postanowiłem przeprowadzić aktualizację sklepu z 1.30 na 1.32 Zdziwiłem się jak po wywołaniu w przeglądarce Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się i kliknięciu na "rozpocznij aktualizację" pojawiło się okno z napisami:
Warning: fopen(/home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/admin/tmp/szablon_graficzny.php) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/update.php on line 0
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/update.php on line 0
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/update.php on line 0
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/update.php:0) in /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/update.php on line 0
Nie wiedząc co się stało postanowiłem wgrać na serwer pliki ze sklepu z wersji 1.30 i to się akurat udało, tylko że nie można było złożyć zamówienia u mnie w sklepie. Dodawało się produkt do koszyka, ale po wyborze sposobu wysyłki pojawiał się komunikat:
"Wystąpił błąd! Nie udało się dokończyć zamówienia, spróbuj ponownie później."
I wtedy, na moje nieszczęście, zacząłem kombinować. Efekt jest taki że teraz po wpisaniu adresu sklepu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się pojawia się komunikat:
Brak polaczenia z serwerem baz danych!
Może to być spowodowane tym, że w directadminie stworzyłem nową bazę danych, później ją skasowałem, a jak chciałem zainstalować starą bazę danych poprzez Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się to pojawia się komunikat:
Baza zawiera już elementy z podanym przedrostkiem!
Wpisz inny przedrostek lub wyczyść bazę.
Jeżeli wpiszę inny przedrostek to mam pusty sklep, żadnych produktów, nic dosłownie, nie wspominając już o grafice.
Może ktoś wie jak dodać starą bazę danych, tak aby sklep wrócił do poprzedniego stanu? To jest możliwe? Bardzo proszę o pomoc, jestem zrozpaczony
Aha i jeszcze jedno, nigdy nie robiłem backup bazy danych, jestem na serwerze kqs, orientuje się ktoś czy kqs robi kopie zapasową baz danych ?
Zaczęło się dość niewinnie, postanowiłem przeprowadzić aktualizację sklepu z 1.30 na 1.32 Zdziwiłem się jak po wywołaniu w przeglądarce Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się i kliknięciu na "rozpocznij aktualizację" pojawiło się okno z napisami:
Warning: fopen(/home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/admin/tmp/szablon_graficzny.php) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/update.php on line 0
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/update.php on line 0
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/update.php on line 0
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/update.php:0) in /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/update.php on line 0
Nie wiedząc co się stało postanowiłem wgrać na serwer pliki ze sklepu z wersji 1.30 i to się akurat udało, tylko że nie można było złożyć zamówienia u mnie w sklepie. Dodawało się produkt do koszyka, ale po wyborze sposobu wysyłki pojawiał się komunikat:
"Wystąpił błąd! Nie udało się dokończyć zamówienia, spróbuj ponownie później."
I wtedy, na moje nieszczęście, zacząłem kombinować. Efekt jest taki że teraz po wpisaniu adresu sklepu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się pojawia się komunikat:
Brak polaczenia z serwerem baz danych!
Może to być spowodowane tym, że w directadminie stworzyłem nową bazę danych, później ją skasowałem, a jak chciałem zainstalować starą bazę danych poprzez Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się to pojawia się komunikat:
Jeżeli wpiszę inny przedrostek to mam pusty sklep, żadnych produktów, nic dosłownie, nie wspominając już o grafice.
Może ktoś wie jak dodać starą bazę danych, tak aby sklep wrócił do poprzedniego stanu? To jest możliwe? Bardzo proszę o pomoc, jestem zrozpaczony
Aha i jeszcze jedno, nigdy nie robiłem backup bazy danych, jestem na serwerze kqs, orientuje się ktoś czy kqs robi kopie zapasową baz danych ?
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: No to nabroiłem :( Sklep zniknął
Pomyliłeś bazy, sprawdź czy w pliku config są właściwe dane (do prawidłowej bazy)
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
marpit napisał(a):Pomyliłeś bazy, sprawdź czy w pliku config są właściwe dane (do prawidłowej bazy)
Wszystko się zgadza
<?php
$dbhost = 'localhost';
$dbusername = 'mariatrebe_ma';
$dbuserpassword = '***********';
$dbname = 'mariatrebe_ma';
$prek = 'kqs_';
?>
Jak wchodzę w maria-treben.pl/instalacja to pojawia mi się komunikat
Jeżeli wpisuję inne hasło to jest komunikat że dane niepoprawne.
Wie ktoś o co chodzi z tym przedrostkiem? Pewnie prawie wszyscy wiedzą o co chodzi z nim, ale czy ktoś się podzieli wiedzą ze mną?
- Autor tematu
Po prostu nie wiesz o robisz. Jak możesz zainstalować sklep na bazie która już istnieje.
Proponuję przywrócić kopię serwera z przed wszelkich prób a naukę aktualizacji przeprowadzać na innej kopi lub zlecić komuś kto się na tym zna
Jak coś to może mógłbym pomóc
Proponuję przywrócić kopię serwera z przed wszelkich prób a naukę aktualizacji przeprowadzać na innej kopi lub zlecić komuś kto się na tym zna
- Moderator Witryny
@mariatreben - oj, cosik namieszałeś 
Przedrostek to dokładnie to:
Możesz go zmienić - zmieniając jednocześnie w bazie tabele z tym przedrostkiem na inny (np. kqs_zamowienia na xxx_zamowienia)
Przedrostek to dokładnie to:
$prek = 'kqs_';
Możesz go zmienić - zmieniając jednocześnie w bazie tabele z tym przedrostkiem na inny (np. kqs_zamowienia na xxx_zamowienia)
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
marpit napisał(a):Po prostu nie wiesz o robisz. Jak możesz zainstalować sklep na bazie która już istnieje.
Dzięki za radę, wgrałem kopię plików i sklep się pojawił
Wystąpił błąd! Nie udało się dokończyć zamówienia, spróbuj ponownie
Co to może oznaczać? I jak to naprawić?
I jak dodaję produkt do sklepu to pojawia się komunikat:
Warning: imagejpeg() [function.imagejpeg]: Unable to open '/home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/galerie/d/dsadasdada_28_k.jpg' for writing: Permission denied in /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/admin/include/source/funkcje.php on line 0
Warning: imagejpeg() [function.imagejpeg]: Unable to open '/home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/galerie/d/dsadasdada_28_m.jpg' for writing: Permission denied in /home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/admin/include/source/funkcje.php on line 0
Nie mogę skopiować pliku do katalogu docelowego.
/home/mariatrebe/domains/maria-treben.pl/public_html/galerie/d/
Prawdą jest, że nie jestem informatykiem, a raczej samoukiem próbującym tanim kosztem prowadzić sklep internetowy. Chętnie bym zlecił komuś naprawienie tego problemu, ale obawiam się, że mnie na to nie stać, ale możesz mi napisać na priva ile weźmiesz za naprawienie sklepu.
pbas napisał(a):@mariatreben - oj, cosik namieszałeś
Przedrostek to dokładnie to:$prek = 'kqs_';
Zmieniałem przedrostek, i instalacja szła do końca, ale wtedy miałem "czysty" sklep. Teraz wgrałem pliki na serwer tak jak mi marpit polecił i mam sklep z powrotem, ale jest jeszcze problem z dokonaniem zakupu.
- Autor tematu
Mała poprawka, nowe produkty dodaje, ale nie można dodać zdjęcia do galerii.
- Autor tematu
Aby błędy znikły trzeba ustawić chmody katalogów jak w opisie instalacji, dostarczonej w plikach KQS
- Moderator Witryny
@mariatreben - a próbowałeś chociaż przetłumaczyć sobie te komunikaty o błędach? W instrukcji instalacji KQS.store opisane jest, jakie uprawnienia do których katalogów należy nadać.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości