Usuwanie zdjęć z serwera usunietych produktów
|Strona 1 z 1
Usuwanie zdjęć z serwera usunietych produktów
Witam, czy ma ktos sposob na usuniecie z serwera z katalogu "galerie" zdjec produktow ktore juz zostaly usuniete z bazy.
Po skasowaniu produktu zostaje usunieta galeria - ale zdjecie fizycznie na serwerze zostaje. Przynajmniej u mnie bylo tak do tej pory. No i jest problem bo ogolnie zdjec przez kilka lat urzywania sklepu uzbieralo sie 490 MB z czego pewnie polowa jak sadze to smieci juz nie urzywane.
Nie mam wogole koncepcji jak wyluskac zdjecia aktualnie uzywane od tych ktorych juz nie powinno byc....
Ma ktos jakis pomysl ?
pozdrawiam
Mariusz
Po skasowaniu produktu zostaje usunieta galeria - ale zdjecie fizycznie na serwerze zostaje. Przynajmniej u mnie bylo tak do tej pory. No i jest problem bo ogolnie zdjec przez kilka lat urzywania sklepu uzbieralo sie 490 MB z czego pewnie polowa jak sadze to smieci juz nie urzywane.
Nie mam wogole koncepcji jak wyluskac zdjecia aktualnie uzywane od tych ktorych juz nie powinno byc....
Ma ktos jakis pomysl ?
pozdrawiam
Mariusz
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Usuwanie zdjęć z serwera usunietych produktów
zgrac zdjecia na kompa, poprzegladac ktore sa potrzebne a ktorych nie ma i pousuwac recznie - to najszybszy i chyba jedyny sposob na dzien dzisiejszy
-

- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości