Nie można złożyć zamówienia

Błędy w oprogramowaniu KQS.store. Autor oprogramowania będzie zapoznawał się ze zgłoszonymi w tym dziale błędami i w przypadku ich potwierdzenia, w miarę swoich możliwości będzie reagował na nie.

W temacie ze zgłaszanym błędem, proszę zaznaczyć której wersji programu on dotyczy. W przypadku, gdyby błąd dotyczył nie ostatniej wersji programu, proszę wcześniej sprawdzić, czy błąd nie został już poprawiony w aktualnej wersji oprogramowania

Nie można złożyć zamówienia

przez kasiawin » 2010 sie 10, Wt 15:59

Witam serdecznie,
bardzo proszę o kontakt osoby które mogą mi pomóc w naprawie sklepu, również osoby które mogłyby zrobić to odpłatnie. Z diagnoz informatyków występuje błąd w skrypcie odpowiedzialnym za składanie zamówień, po prostu ich nie rejestruje. Padła sugestia, że skrypt jest w innej wersji niż baza danych i tu powstaje konflikt. Powstało to po wgraniu na wersję 1.32 niższej wersji 1.31 i powrót w drugą stronę. Oczywiście nie zrobiłam kopii zapasowej. Obecnie jest wgrana najnowsza wersja i nadal nie można złożyć zamówienia. Sprawa zaczyna być gardłowa dlatego proszę o pilny kontakt na PW, e-mailem na kasiawin@o2.pl lub sugestie w tym poście. Jeżeli autor programu czytałby tę wiadomość również proszony jest o kontakt. Mile widziane wszelkie informację. :?

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Nie można złożyć zamówienia

przez marpit » 2010 sie 10, Wt 20:18

Serwer jest na kei.pl nie wiem czemu ale wszystkie pliki sklepów i pozostałych stron na serwerze mają chmody 2770
Czy ktoś wie o co biega ? W chwili obecnej trzeba by pewnie wszystko ręcznie przelecieć i ustawić na odpowiednie ale czy na pewno to wystarczy bo to masa roboty a...
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez pbas » 2010 sie 11, Śr 07:04

marpit napisał(a):Serwer jest na kei.pl nie wiem czemu ale wszystkie pliki sklepów i pozostałych stron na serwerze mają chmody 2770
Czy ktoś wie o co biega ? W chwili obecnej trzeba by pewnie wszystko ręcznie przelecieć i ustawić na odpowiednie ale czy na pewno to wystarczy bo to masa roboty a...

Przykładowo, FileZilla - zaznaczasz wszystkie pliki i hurtem zmieniasz prawa. Potem ustawiasz wymagane przez KQS.store prawa dla wybranych plików i tyle - minuta roboty.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez marpit » 2010 sie 11, Śr 07:08

Po wrzuceniu całkowicie nowej instalacji chmody też się tak ustawiają. Ustawiłem kilka na 77 wg instrukcji i instalacja przebiegła bez problemu.
Moderator Witryny

przez kasiawin » 2010 sie 11, Śr 07:45

Zainstalowaliśmy sklep od nowa z ustawieniami jak w instrukcji KQS. Zaimportowaliśmy bazę danych i problem jest cały czas bez zmian. Błąd tkwi w bazie danych. Czy ktoś ma jakiś pomysł co dalej? Wszyscy mówią, że bez kontaktu z autorem się nie obędzie ale jak się z nim skontaktować. Wszystkie możliwości kontaktu z P.Krzysztofem już wykorzystałam ale niestety :cry: brak odpowiedzi.

Autor tematu

przez marpit » 2010 sie 11, Śr 08:11

Wstępnie problem rozwiązałem, proszę posprawdzać.
Moderator Witryny

przez marpit » 2010 sie 11, Śr 11:13

Wgrałem nową tabele ze świeżej instalacji. Problem pojawia się gdy chcę dodać stare zamówienia. Ciągle wywala jakieś błędy. A normalnie składanie zamówień już działa.
Moderator Witryny

przez pbas » 2010 sie 12, Cz 22:32

W obydwu sklepach złożyłem testowe zamówienia (z maila pbas1969 na gmailu). Przeszło OK.

Odnośnie importu starych danych - może pola autoinkrementowane są przyczyną?
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez kasiawin » 2010 sie 13, Pt 11:02

Marpit rozwiązał problem tak, że można składać zamówienia. Na razie sklep rejestruje nowe zamówienia od numeru na których poprzestał.
Teraz można składać zamówienie, maile przychodzą prawidłowo (nie jako krzaczki - to po ostatniej poprawce/aktualizacji KQS) ale nie mam wglądu do starych zamówień a w konsekwencji nie mam statystyk w podsumowaniu.
Z tym można jednak nareszcie pracować.

Autor tematu

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość