ustawic zapis pliku
|Strona 1 z 1
ustawic zapis pliku
witam, mam pytanko jak można zrobić aby plik wrzucony na serwerze, dalo sie zabisać, nie zeby sie otwierał, ale zapisywał?
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: ustawic zapis pliku
Nie wiem o co ci za bardzo chodzi? Ale może to wina ustawiania uprawnień (chmod) dla pliku? Uprawnienia dla plików możemy zmienić w praktycznie każdym kliencie ftp.
Normalnie....
Skoro klikasz na link to Ci otwiera a jak klikniesz prawym i dasz zapisz to zapisze
Dochodzą ewentualnie ustawienia przeglądarki co ma robić z konkretnymi plikami. Nie będziesz miał wpływu na poszczególnych użytkowników.
Skoro klikasz na link to Ci otwiera a jak klikniesz prawym i dasz zapisz to zapisze
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
chodzi mi aby klienci którym udąstępniam link, (katalog w formacie pdf) mogli go zapisac (od razu wyskakiwało okienko do zapisu), bo teraz mam ze pdf sie otwiera i wczytuje,
a wolal bym aby migli pobierac sobie do siebie lokalnie
a wolal bym aby migli pobierac sobie do siebie lokalnie
- Autor tematu
Przecież napisałem, że tak masz ustawioną przeglądarkę. Zmień sobie ustawienia aby się pytała co masz robić albo od razu zapisywać.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
mozesz spakowac pdfa zipem i wtedy bedzie automatycznie sciagalo na dysk 
no z tym zapisem jest spoko,
co do odpowiedzi o ustawinia przegladarki to nie bede kazdemu klientowi dopisywal zmien ustawienia, chodzi mi wogole o jakis skrypt/mechanizm ktory umowliwia tylko zapis danego pliku,
dzieki za podpowiedzi
co do odpowiedzi o ustawinia przegladarki to nie bede kazdemu klientowi dopisywal zmien ustawienia, chodzi mi wogole o jakis skrypt/mechanizm ktory umowliwia tylko zapis danego pliku,
dzieki za podpowiedzi
- Autor tematu
mysle ze jeszcze moznaby to zalatwic odpowiednia konfiguracja serwera www np w apachu ustawic typ pliku na jakis inny niz pdf - tzn zeby nie rozpoznawal pdfa jako pdfa 
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość