Dostępnośc i Stany
|Strona 1 z 1
Dostępnośc i Stany
Witam
Ponownie mam pewien pomysł tylko nie wiem czy do się to zrobić za pomocą zmiany w ustawieniach graficznych czy trzeba ingerować w kod sklepu?
1.A więc czy dostępność produktu, tą którą widzimy wchodząc na dany produkt (jeśli mamy ustawianą) dało by radę w jakiś sposób pokazać również w liście produktów w sklepie (nie w PA) bo teraz podczas przyglądania produktów w jakiejś tam kategorii mamy cenę oraz dodaj do koszyka, nie widzimy dostępności produktu zanim na niego nie wejdziemy, a klikniecie na kosz przenosi nas od razu do koszyka tak że klient nie zobaczy nawet czy towar jest dostępny czy nie.
Oczywiście można ustawić stan magazynowy na 0 i opcja zakupu przedmiotu będzie niedostępna ale nie o to chodzi bo niektóre produkty można np zamówić ale termin jest np 7 dniowy
1. Druga sprawa to czy w PA w "Produkty" można by było jeszcze dołożyć jedną kolumnę z "Ilość" tak aby było możliwa zmiany stanu magazynu bez wchodzenia w edycję produktu lub przechodzenia do magazynu, Często mam tak że zmieniam ceny i zarazem stany magazynowe więc mi w tym miejscu tabela z "ilość" ułatwiała by życie.
Pozdrawiam
Ponownie mam pewien pomysł tylko nie wiem czy do się to zrobić za pomocą zmiany w ustawieniach graficznych czy trzeba ingerować w kod sklepu?
1.A więc czy dostępność produktu, tą którą widzimy wchodząc na dany produkt (jeśli mamy ustawianą) dało by radę w jakiś sposób pokazać również w liście produktów w sklepie (nie w PA) bo teraz podczas przyglądania produktów w jakiejś tam kategorii mamy cenę oraz dodaj do koszyka, nie widzimy dostępności produktu zanim na niego nie wejdziemy, a klikniecie na kosz przenosi nas od razu do koszyka tak że klient nie zobaczy nawet czy towar jest dostępny czy nie.
Oczywiście można ustawić stan magazynowy na 0 i opcja zakupu przedmiotu będzie niedostępna ale nie o to chodzi bo niektóre produkty można np zamówić ale termin jest np 7 dniowy
1. Druga sprawa to czy w PA w "Produkty" można by było jeszcze dołożyć jedną kolumnę z "Ilość" tak aby było możliwa zmiany stanu magazynu bez wchodzenia w edycję produktu lub przechodzenia do magazynu, Często mam tak że zmieniam ceny i zarazem stany magazynowe więc mi w tym miejscu tabela z "ilość" ułatwiała by życie.
Pozdrawiam
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Dostępnośc i Stany
Seavolv napisał(a):Witam
1.A więc czy dostępność produktu, tą którą widzimy wchodząc na dany produkt (jeśli mamy ustawianą) dało by radę w jakiś sposób pokazać również w liście produktów w sklepie (nie w PA) bo teraz podczas przyglądania produktów w jakiejś tam kategorii mamy cenę oraz dodaj do koszyka, nie widzimy dostępności produktu zanim na niego nie wejdziemy, a klikniecie na kosz przenosi nas od razu do koszyka tak że klient nie zobaczy nawet czy towar jest dostępny czy nie
nie rozumiem o co chodzi- przecież możesz sobie ustawić dowolne dostępności w PA i są wyświetlane przy nazwie w opisie produktu,. np 7 dni, na zamówienie itp
zobacz przykład produktu sprowadzanego na zamówienie Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Seavolv napisał(a):1. Druga sprawa to czy w PA w "Produkty" można by było jeszcze dołożyć jedną kolumnę z "Ilość" tak aby było możliwa zmiany stanu magazynu bez wchodzenia w edycję produktu lub przechodzenia do magazynu, Często mam tak że zmieniam ceny i zarazem stany magazynowe więc mi w tym miejscu tabela z "ilość" ułatwiała by życie.
zaraz po zalogowaniu masz ekran powitalny- kliknij Ilość wyczerpanych produktów:
AurorA napisał(a):Seavolv napisał(a):Witam
1.A więc czy dostępność produktu, tą którą widzimy wchodząc na dany produkt (jeśli mamy ustawianą) dało by radę w jakiś sposób pokazać również w liście produktów w sklepie (nie w PA) bo teraz podczas przyglądania produktów w jakiejś tam kategorii mamy cenę oraz dodaj do koszyka, nie widzimy dostępności produktu zanim na niego nie wejdziemy, a klikniecie na kosz przenosi nas od razu do koszyka tak że klient nie zobaczy nawet czy towar jest dostępny czy nienie rozumiem o co chodzi- przecież możesz sobie ustawić dowolne dostępności w PA i są wyświetlane przy nazwie w opisie produktu,. np 7 dni, na zamówienie itp
zobacz przykład produktu sprowadzanego na zamówienie Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Chodzi mi o to aby dostępność była również widoczna w liście produktów czyli np. tu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Przeglądając listę produktów z linka którego podałem możesz zakupić bezpośrednio produkt nie wchodząc na jego szczegóły i tym samym nie widząc np że towar wysyłamy do np 7dni.Seavolv napisał(a):1. Druga sprawa to czy w PA w "Produkty" można by było jeszcze dołożyć jedną kolumnę z "Ilość" tak aby było możliwa zmiany stanu magazynu bez wchodzenia w edycję produktu lub przechodzenia do magazynu, Często mam tak że zmieniam ceny i zarazem stany magazynowe więc mi w tym miejscu tabela z "ilość" ułatwiała by życie.
zaraz po zalogowaniu masz ekran powitalny- kliknij Ilość wyczerpanych produktów:
Ale mi nie chodzi o wyczerpane produkty tylko o szybszą ich zmianę i dodanie dodatkowej tabeli "ilość" w PA --> Produkty
- Autor tematu
Witam
1.A więc czy dostępność produktu, tą którą widzimy wchodząc na dany produkt (jeśli mamy ustawianą) dało by radę w jakiś sposób pokazać również w liście produktów w sklepie (nie w PA) bo teraz podczas przyglądania produktów w jakiejś tam kategorii mamy cenę oraz dodaj do koszyka, nie widzimy dostępności produktu zanim na niego nie wejdziemy, a klikniecie na kosz przenosi nas od razu do koszyka tak że klient nie zobaczy nawet czy towar jest dostępny czy nie
nie rozumiem o co chodzi- przecież możesz sobie ustawić dowolne dostępności w PA i są wyświetlane przy nazwie w opisie produktu,. np 7 dni, na zamówienie itp
Chodzi mi o to aby dostępność była również widoczna w liście produktów czyli np. tu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Przeglądając listę produktów z linka którego podałem możesz zakupić bezpośrednio produkt nie wchodząc na jego szczegóły i tym samym nie widząc np że towar wysyłamy do np 7dni.
Ale mi nie chodzi o wyczerpane produkty tylko o szybszą ich zmianę i dodanie dodatkowej tabeli "ilość" w PA --> Produkty[/quote]
Ps. post wyżej do kosza.
- Autor tematu
Seavolv napisał(a):Ale mi nie chodzi o wyczerpane produkty tylko o szybszą ich zmianę i dodanie dodatkowej tabeli "ilość" w PA --> Produkty
ja właśnie do tego używam - masz wyświetlone wszystkie produkty z sortowaniem kategoriami i producentem z podanymi ilościami
Kolego czytaj ze zrozumieniem. I tak samo pisz bo nie wiem o co ci teraz chodzi.
- Autor tematu
Seavolv napisał(a):Kolego czytaj ze zrozumieniem. I tak samo pisz bo nie wiem o co ci teraz chodzi.
Seavolv napisał(a):Ale mi nie chodzi o wyczerpane produkty tylko o szybszą ich zmianę i dodanie dodatkowej tabeli "ilość" w PA --> Produkty
masz tam wyświetlone wszystkie produkty z sortowaniem kategoriami i producentem z podanymi ilościami- bez wchodzenia w szczegóły zmieniasz stany magazynowe i dostępność, a ceny tak samo ale przez PA --> Produkty
Kolego pisałem czytaj ze zrozumieniem i może już się nie udzielaj w tym temacie. Przeczytaj co ja napisałem w pierwszym poście
Dla przypomnienia
A ty mi piszesz
Dobrze wiem że tak jest ale właśnie napisałem o tym aby nie skakać między "Produkty" a "Magazyn" to przydała by się dodatkowa tabela "Ilość" w "Produkty" co by znacząco przyspieszyło pracę.
Dla przypomnienia
A ty mi piszesz
masz tam wyświetlone wszystkie produkty z sortowaniem kategoriami i producentem z podanymi ilościami- bez wchodzenia w szczegóły zmieniasz stany magazynowe i dostępność, a ceny tak samo ale przez PA --> Produkty
Dobrze wiem że tak jest ale właśnie napisałem o tym aby nie skakać między "Produkty" a "Magazyn" to przydała by się dodatkowa tabela "Ilość" w "Produkty" co by znacząco przyspieszyło pracę.
- Autor tematu
Seavolv napisał(a):Witam
2. Druga sprawa to czy w PA w "Produkty" można by było jeszcze dołożyć jedną kolumnę z "Ilość" tak aby było możliwa zmiany stanu magazynu bez wchodzenia w edycję produktu lub przechodzenia do magazynu, Często mam tak że zmieniam ceny i zarazem stany magazynowe więc mi w tym miejscu tabela z "ilość" ułatwiała by życie.
Pozdrawiam
1 punkt rozwiązany wystarczyło chwilkę posiedzieć w ustawieniach szablonów. teraz dostępność widoczna bez potrzeby wchodzenia w szczegóły produktu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Pozostał jeszcze tylko drugi punkt do wzięcia pod uwagę przez autora KQS
- Autor tematu
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości