KILKA KATEGORII A TEN SAM PRODUKT

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

KILKA KATEGORII A TEN SAM PRODUKT

przez formika » 2010 sty 15, Pt 12:52

Czy jest jakaś możliwość aby jeden produkt móc podpiąć do np. 10-15 kategorii. Np cześć mechaniczna pasująca do kilkudziesięciu maszyn. Planuje stworzyć kilka kategorii (nazwy pojazdów) i podpiąć pod nie części które do nich pasują (a są takie które nadają się do wielu maszyn). Wiadomo, że są tylko 3 kategorie do których można podpiąć jeden produkt. Żeby zrealizować mój pomysł musiałbym dublować towary a nie o to przecież chodzi.

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KILKA KATEGORII A TEN SAM PRODUKT

przez junki » 2010 sty 15, Pt 12:59

w edycji produktu masz mozliwość umieszczenia w kilku kategoriach

przez pbas » 2010 sty 15, Pt 19:39

W standardzie można podpiąć towar do maks. 3 kategorii. Innej opcji nie ma. W takim przypadku warto przemyśleć konstrukcję kategorii.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez redvan » 2010 sty 15, Pt 21:16

ja nie rozumiem po co to w kategorie wsadzac....sklep ma atrybuty i cechy ( wyszukiwanie na podstawie cech i atrybutow )
Dodatkowo chyba mozna to tez zrobic poprzez marke model i wersje ( czyli produkt nalezy do danej marki modelu i wersji ) - nieograniczona ilosc.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez kulbi » 2010 sty 16, So 01:45

nie rozumiesz bo nie sprzedawałeś takiego asortymentu, ja też mam podobny problem np jedne amortyzatory muszę podpiąć do 40 kategorii ale oczywiście się nie da bo max 3 i nic atrybuty tutaj nie wskórają, najlepszym rozwiązaniem było by utworzenie produktu i zaznaczenie kategorii w których ma POKAZYWAĆ ten produkt a nie 2 godziny kopiować do tych 40 kategorii

przez mmm » 2010 sty 18, Pn 23:47

mam ten sam ból, nie mogłem uwierzyć że tak działa wyszukiwanie produktów w sklepie motoryzacyjnym i myślałem że coś mam spitolone

dużo łatwiej i mniej błędów było by dodawanie w edytorze produktu do jakiej kategorii ma należeć a nie jeśli nie wybiorę gdzie od razu dodaje mi do wszystkich

przez apacz » 2010 sty 28, Cz 14:13

Tez mam ten sam problem z tym że autor mu wmówił że sklep motoryzacyjny działa ok a tu:
1. Jak zrobisz drzewko kategorii na podstawie TecDoc-a to sklep tego nie pociągnie (miałem około 1000 kategorii i przestało działać!!totalny zwis sklepu :) )
2. FAQ (znaczy sie coś co powinno być instrukcja obsługi) w pliku PDF raczej nie tłumaczy wogóle zasady działania rozwijanego menu (w/g mnie powinno być min 4 paski rozwijane a nie 3 -ale ok niech bedzie tak ) i powinno to działac tak:
wybieramy model np. Audi >>> potem np. A4 >>> silnik np. 1.9 TDI 110kM i jeśli klikniemy na kategorie np. świece żarowe powinno się wyświetlić tylko to co zaznaczymy dla danego modelu z rozwijanego "drzewka autek " a tu sie wyświetlają wszystkie produkty jakie mamy podpięte pod kategorie świece żarowe......
i dlatego powinien być 4 pasek do wyboru części np. filtry pow, świece itd

nie wiem jak to będzie dalej narazie się w wolnych chwilach z tym męczę......

przez Seavolv » 2010 sty 28, Cz 14:58

A nie popełniłeś czasem takiego błędu jak ja :D
Trzeba pamiętać o tym że w edycji produktów pierwsza kategoria do wybrania, jest ostatnią kategorią w menu, i tam jest docelowo umieszczany produkt, nawiasem mówiąc ja praktycznie w edycji towaru używam tylko jednej kategorii bo więcej mi nie jest potrzebna, chyba że chce aby ten produkt pokazał się w innej kategorii menu.

przez apacz » 2010 lut 04, Cz 13:34

Nie tylko mechanizm jest taki że jak nie podepniesz części pod dany model ( mowie o sklepie moto) to masz w danej kategorii po wybraniu modelu auta wszystkie części - powinno to działać tak że jak wybierzesz markę-model-typ to jak nie przypisałeś nic to powinno nic nie pokazywać , a w chwili gdy nie wybierzesz marki (np. audi) tylko klikasz np. układ zapłonowy to wtedy powinno wszystko wywalić

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości