KQS.store - Twój Sklep Internetowy v1.30 beta
Re: KQS.store - Twój Sklep Internetowy v1.30 beta
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
* dodany moduł wystawiania paragonów
Trzeba nadać uprawnienia użytownikowi
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
radek170777 napisał(a):
administratorowi
prawdę mówiąc nie wiem do czego jest ten moduł, przecież i tak paragon muszę nabić na kasie fiskalnej
AurorA napisał(a):radek170777 napisał(a):
Trzeba nadać uprawnienia użytkownikowi
administratorowi
Administratorowi i każdemu użytkownikowi by mogli wystawiać paragony.
AurorA napisał(a):prawdę mówiąc nie wiem do czego jest ten moduł, przecież i tak paragon muszę nabić na kasie fiskalnej
Choć również zastanawiałem się nad tym po co ? Przecież on nie jest "fiskalny" więc i tak trzeba użyć kasy
- Autor tematu
AurorA napisał(a):radek170777 napisał(a):
administratorowi
prawdę mówiąc nie wiem do czego jest ten moduł, przecież i tak paragon muszę nabić na kasie fiskalnej
No chyba że masz drukarkę fiskalną?
Seavolv napisał(a):No chyba że masz drukarkę fiskalną?
A co za różnica?
KQS nie obsługuje kas fiskalnych ani drukarek a co za tym idzie wystawianie paragonów trzeba robić przez zewnętrzne programy.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
W końcu znalazłem bubla w tej wersji. Wczoraj coś mi nie pasowało ale dzisiaj po dwóch próbach mam potwierdzenie.
Podczas dodawania zamówienia w pa wybierając konkretny produkt i atrybutu po zatwierdzeniu zamówienia jedna pozycja zostanie usunięta z zamówienia. Może w innych przypadkach jest inaczej tzn mniej lub więcej usuniętych.
Podczas dodawania zamówienia w pa wybierając konkretny produkt i atrybutu po zatwierdzeniu zamówienia jedna pozycja zostanie usunięta z zamówienia. Może w innych przypadkach jest inaczej tzn mniej lub więcej usuniętych.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Mi osobiście przeszkadza jedna rzecz, dodana w tej wersji - zbiorczy koszyk.
Na stronie głównej miałem karuzelą w javie, która działała bez problemu przed wersją 1.30, w najnowszej wersji w dziale "najnowsze propozycje" dodaje się przed listą produktów linijka <form method="POST" name="listaZakupow" action="index.php?d=koszyk&action=add"><input type="hidden" name="koszyk" value="zbiorczy"><input type="hidden" name="tablicaZbiorcza" value= xxxxxxxxxxxxx>, która sprawia, że wyświetla się pusta karuzela.
Ma ktoś pomysł jak to usunąć?
Powrót do poprzedniej wersji KQS naprawia problem, ale nie można dodać nowych produktów - pewnie inne wersje bazy danych.
Na stronie głównej miałem karuzelą w javie, która działała bez problemu przed wersją 1.30, w najnowszej wersji w dziale "najnowsze propozycje" dodaje się przed listą produktów linijka <form method="POST" name="listaZakupow" action="index.php?d=koszyk&action=add"><input type="hidden" name="koszyk" value="zbiorczy"><input type="hidden" name="tablicaZbiorcza" value= xxxxxxxxxxxxx>, która sprawia, że wyświetla się pusta karuzela.
Ma ktoś pomysł jak to usunąć?
Powrót do poprzedniej wersji KQS naprawia problem, ale nie można dodać nowych produktów - pewnie inne wersje bazy danych.
W wersji 1.30 - problem rozwiazany
U mnie po zainstalowaniu 1.30 przestało działać filtrowanie produktów wg kategorii w panelu adm. Dokładnie wygląda to tak, że wchodząc do asortyment/produkty i chcąc wybrać którąkolwiek kategorię dostaję zawsze listę wszystkich produktów w kolejności dodania. Strona się odświeża, ale nie zostaje uwzględnione wybranie kategorii. Co ciekawe, filtrowanie wg innych kryteriów działa, tzn mozna odfiltrować wg producenta, dostawcy.
Co może być przyczyną ?
Co może być przyczyną ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości