Masowa zmiana cen
|Strona 1 z 1
Masowa zmiana cen
Witam
Może mnie ktoś uświadomić w jaki sposób szybko przeprowadzić masową zmianę cen o jakiś tam procent? Wiem że jest taka możliwość poprzez open office'a może mnie ktoś poinstruować krok po kroku jak się do tego zabrać, bo nie uśmiecha mi się zmieniać cen 1000 produktów ręcznie.
Może mnie ktoś uświadomić w jaki sposób szybko przeprowadzić masową zmianę cen o jakiś tam procent? Wiem że jest taka możliwość poprzez open office'a może mnie ktoś poinstruować krok po kroku jak się do tego zabrać, bo nie uśmiecha mi się zmieniać cen 1000 produktów ręcznie.
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Masowa zmiana cen
update kqs_produkty set cena = cena * (1 + PROCENT)
A możesz bardziej dokładnie to opisać, znaczy jak to zastosować w Open Office? Bo zupełnie nie łapie programów kalkulacyjnych?
i Jeszcze jedno potrzebował bym chyba bardziej skomplikowaną formułę bo chciałbym zmniejszyć cenę o procent ale tylko z marży jaką ja sobie naliczyłem czyli coś kosztowało 10zł ja naliczam marzę 100% co daje nam koszt produktu brutto 20zł ale pomniejszając go o załóżmy 10% pomniejszamy go od całej sumy 20zł a mnie chodzi o to żeby została pomniejszona marża do początkowej sumy ze 100% a n 90%
co powinno dać nam cenę 19zł anie jak w przypadku zmniejszenia od całości 18zł
Trochę zamieszałem ale zastanawiam się czy coś takiego jest w ogóle możliwe?
i Jeszcze jedno potrzebował bym chyba bardziej skomplikowaną formułę bo chciałbym zmniejszyć cenę o procent ale tylko z marży jaką ja sobie naliczyłem czyli coś kosztowało 10zł ja naliczam marzę 100% co daje nam koszt produktu brutto 20zł ale pomniejszając go o załóżmy 10% pomniejszamy go od całej sumy 20zł a mnie chodzi o to żeby została pomniejszona marża do początkowej sumy ze 100% a n 90%
co powinno dać nam cenę 19zł anie jak w przypadku zmniejszenia od całości 18zł
Trochę zamieszałem ale zastanawiam się czy coś takiego jest w ogóle możliwe?
- Autor tematu
Podałem przykład zapytania SQL'owego, które należy wykonać bezpośrednio na bazie danych (PHPMyAdmin)
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości