TOP10 kupowanych dla każdej kategorii

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

TOP10 kupowanych dla każdej kategorii

przez amanita99 » 2015 lip 05, N 23:19

Ostatnio zauważyłem trend ludności odwiedzającej sklep mówiący że jest tyle towarów na stronie iż nie są w stanie tego przejrzeć i tak sobie myślę że...

- ja też nie lubię mieć zbyt dużego wyboru...
- no ale im więcej towarów tym lepiej (z oczywistych względów)
- można korzystać z produktów zakupionych razem, ale to też czasochłonne dla klienta (można ta iść bez końca)

Tak więc wpadłem na taką wizję:

by nie robić kolejnego elementu menu z dodatkowymi towarami (bo to będzie przeładowanie) można by klientom pomóc tak:

1 opcja: na początku listy wyświetlać towary z TOP 10 sprzedanych dla danej kategorii

- ale widzę tu problem w postaci zaburzenia systematyki wyświetlania - klient może się gubić

2 opcja: ikonka - "Pokaż najczęściej kupowane {nazwa_kategorii}" - wtedy klient sam podejmuje decyzję czy chce z tego skorzystać i zna wartość tej listy, i może się nią zasugerować gdy nie wie który towar będzie najlepszy.

Płynie z tego jeszcze jedna korzyść - zakładając że klienci podobnie oceniają towary, i najczęściej kupują te najlepsze - to niezdecydowani mogą również częściej wybierać te najlepiej rotujące - a to jest chyba dla każdego ważne by sprzedawać dużo danego towaru - idąc w głębokość łatwiej zmaksymalizować zyski niż idąc w szerokość.

Fajnie by pojawiło się to jako podstawowa funkcjonalność, ale też chętnie poznam oferty na wykonie i wdrożenie jej już teraz :)

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości