PROBLEM z DOTPAY

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

PROBLEM z DOTPAY

przez salonmodyxxl » 2010 mar 09, Wt 18:41

Witam serdecznie,
mam problem z implementacją DotPay w moim sklepie (Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się). Kiedy składane jest zamówienie klient wybiera formę płatności DotPay, po dokonaniu przez niego płatności status tejże płatności do danego zamówienia nie zmienia się automatycznie na zapłacone !!!! Wprowadziłem w zakładce formy płatności (przy DotPay oczywiście) ID, które otrzymałem i konsultant z DotPay powiedział mi, że powinno się automatycznie aktualizować. Czy ktoś mógłby pomóc? A może jednak to oprogramowanie nie przewiduje tego.

Proszę o pomoc

Marcin Stefański
605 725 275

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: PROBLEM z DOTPAY

przez AurorA » 2010 mar 09, Wt 23:25

taki sam problem jest platnosci pl
tu masz więcej na temat Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

przez salonmodyxxl » 2010 mar 10, Śr 19:04

dzięki za odpowiedź.
Sklep KQS jest jednym z najtańszych na rynku, ale to jest zwyczajna kupa g...na. Kolejny raz mam nauczkę, że jak coś tanie, to nie warte uwagi. Ten koleś z KQS oferując program nie zapewnia obsługi. Kontakt z nim jest niemożliwy. Kupiłem to oprogramowanie po namowie przez kolegę, ale teraz żałuję. Chyba zainwestuję w "prawdziwe" oprogramowanie i 3x upewnię się, że jest dobre i z obsługą.

Autor tematu

przez redvan » 2010 mar 10, Śr 21:49

salonmodyxxl napisał(a):dzięki za odpowiedź.
Sklep KQS jest jednym z najtańszych na rynku, ale to jest zwyczajna kupa g...na.

kupa g***a dla mnie to : oscommerce, sote, cstore, pffshop, magento, sunweb, zencart i inne dostepne na rynku

salonmodyxxl napisał(a):Kupiłem to oprogramowanie po namowie przez kolegę, ale teraz żałuję.

Kolega dobrze poradził no ale...

salonmodyxxl napisał(a):Chyba zainwestuję w "prawdziwe" oprogramowanie i 3x upewnię się, że jest dobre i z obsługą.

zawsze mozna zaplacic 6 tys zł i byc zadowolonym choc tez trzeba miec szczescie na kogo trafisz bo moze wyjsc taki p.Paszczywół i CI powie ..."Będzie Pan zadowoloooony..."
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez salonmodyxxl » 2010 mar 10, Śr 22:16

Zawsze istnieje ryzyko, tylko, że Szanowny Pan Szmelter pewnie wie, że nikt nie będzie go ścigać za 250 zł, natomiast gdybym wydał 6000 na oprogramowanie, które działa podobnie, to chyba udusiłbym gołymi rękami. Ja rozumiem, że za małe pieniądze on zaoferował coś zbliżonego do dobrego oprogramowania i nie można oczekiwać, że za tak małe pieniądze będzie musiał świadczyć pomoc przez kilka tygodni, ale do cholery jeżeli ktoś wpisuje w ofercie, że w programie jest "obsługa dotpay", to zwyczajnie wprowadza w błąd, bo żadnej obsługi NIE MA :x :x :x . Teraz jak poczytałem trochę o tworzeniu strony przez jumla, to wiem, że można nawet super sklep przygotować samemu, tylko trzeba mieć na to czas.
Pozdrawiam
Marcin

Autor tematu

przez AurorA » 2010 mar 11, Cz 01:56

Nie wiem jak jest z dotpay bo nie używam, ale płatności czy mtransfer po prostu nie oznacza mi ikonki że zamówienie jest opłacone - generalnie da się z tym żyć- ważne że kasa na konto wpływa.
Wiem że wielu osób ten problem dotyczy i nie narzekają że KQS to kupa g.

przez redvan » 2010 mar 11, Cz 13:01

salonmodyxxl napisał(a): ale do cholery jeżeli ktoś wpisuje w ofercie, że w programie jest "obsługa dotpay", to zwyczajnie wprowadza w błąd, bo żadnej obsługi NIE MA :x :x :x .

zglos niezgodnosc towaru z umową...masz takie prawo.

po za tym, watpie ze KQS wprowadzilby w blad wpisujac ze ta integracja jest. Bo skoro to napisal to znaczy ze testowal i dziala. A to ze nie dziala u klienta to moze to byc zupelnie inna przyczyna np. zle ustawienia serwera ( sporo ludzi piszacych na forum ze cos nie dziala, po kilku dniach wracali i wpisywali ze zadzialalo jak zmienil se cos w serwerze ).

Wiec rozwiazanie jest jedyne : szukaj sklepu ktory ma dotpay i spytaj czy im dziala...jak dziala spytaj gdzie maja hosting...a pozniej rezygnuj ze swojego hostingu lub pisz do suportu hostingowego o poprawki.
Moderator Witryny

przez salonmodyxxl » 2010 mar 11, Cz 13:28

Nie jestem raczej malkontentem i staram się nie narzekać. Dlatego zanim wylałem swoje żale postanowiłem kontaktować się z KQS. Po 2 tygodniach żadnych odpowiedzi wyszukałem kilkanaście sklepów, które korzystają z oprogramowania KQS i zadałem pytanie czy u nich to działa. WSZYSCY bardzo mocno NARZEKALI na Pana Szmeltera i jego oprogramowanie. Nie działają ani płatności.pl ani raty żagiel ani dotpay. Przyszło mi też do głowy, że może ustawienia serwera nie pozwalają na dwustronną komunikację i zadzwoniłem do nazwa.pl (tam mam serwer) i niestety otrzymałem wiadomość negatywną. Przeszukując strony znalazłem to forum i przejrzałem dokładnie wszystkie posty, by znaleźć jakąś pomoc dotyczącą mojego problemu, ale niestety zero pomocy.
Dlatego w ostatnim etapie postanowiłem troszkę sobie "pojechać" po Panu Szmelterze i jego oprogramowaniu. Ale proszę mi wierzyć, że nie spoczywałem na laurach i czekałem aż problem sam się rozwiąże. Najbardziej wkurzające jest, to że On nigdy nie odpowiada na zapytania.

Miałem również problem z fakturą (źle wypisana) poprosiłem o poprawienie danych i przesłanie do mnie (koszt 2 zł pocztą, przez internet 0 zł), ale co??? jak zwykle dupa !!! Bo on ma wszystkich w dupie.

A jeżeli chodzi o zgłoszenie niezgodności towaru z umową, to proszę mi powiedzieć kto zajmie się sprawą za 250 zł ???? Do KQS też nie ma co się zgłaszać, bo jestem pewien, że jeżeli odeślę oprogramowanie, to już go więcej nie zobaczę, i pieniędzy pewnie też. A jak pójdę do firmy windykacyjnej, to mnie wyśmieją.

Marcin

Autor tematu

przez redvan » 2010 mar 11, Cz 14:06

salonmodyxxl napisał(a):
A jeżeli chodzi o zgłoszenie niezgodności towaru z umową, to proszę mi powiedzieć kto zajmie się sprawą za 250 zł ????

super podejscie

Zaluje ze nic odemnie nie kupiles na allegro bo bym ci wyslal "ziemniaka" za 250 zł i cieszyl sie ze zrobilem najlepszy interes w zyciu.
Moderator Witryny

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość