KQS store, zmiana designu

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

KQS store, zmiana designu

przez IdCzarek » 2010 maja 09, N 11:25

Witam forumowiczów.

Znajomy poprosił mnie o próbę zmiany designu z sklepie opartym właśnie na platformie KQS sotre (Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się) i generalnie powiem wam ze mam problem.

Poszukuje kogoś kto dokonywał już może zmiany wyglądu sklepu na w/w platformie, aby podpowiedział co i jak, tudzież chociaż naprowadził.

Pozdrawiam

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS store, zmiana designu

przez Seavolv » 2010 maja 09, N 13:47

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

przez IdCzarek » 2010 maja 09, N 13:53

nie bardzo chce za to płacic ...

Autor tematu

przez areczek » 2010 maja 09, N 16:26

hmm .... nie zrozum mnie źle ... ale jak tobie nie bardzo chce się płacić to nie wielu będzie się chciało pomóc za free ... bo kto wie ... może jesteś konkurencją która podjęła się zlecenia ale nie bardzo kmini kqsa bo to dość specyficzny system jest :ugeek: - po za tym część (może większa większość) prowadzi działalność i woli sobie zarobić dodatkowym zleceniem na ... tfuuu ZUS ... który jest swego rodzaju haraczem - bo za 4-5 lat po zusie zostanie tylko wielka dziura emerytalno-rentowa ;/

a tak po za tym to ciężko jest znaleźć kogoś kto zrobi robote za ciebie ... bo to raczej ciężko jest wytłumaczyć co i jak ... szczególnie jak jest kilkadziesiąt okienek szablonu w panelu admina ;)

jak chcesz jakiegoś helpa, to pokaż grafikę która chcesz wdrożyć to może ktoś coś ci pomoże ... bo na chwilę obecną to chcesz szybkiego przeszkolenia z wdrażania grafiki do kqs ... a nikt nie chce hodować sobie konkurencji na własnej piersi :lol:

Otrzymał podziękowań: 10 razy

przez IdCzarek » 2010 maja 09, N 18:40

no w sumie dobrze cię rozumiem, generalnie można potraktować mnie jako swego rodzaju konkurencję bo tak hobbystycznie zajmuję się trochę podobnymi tematami, niemniej jednak udzielam się na kilku forach na których jednak userzy (mam nadzieję ze tutaj także) mimo iż zarabiają na swojej wiedzy, dzielą się nią po to tylko żeby dzielić tudzież żeby pomóc ...

No ale ok, chciałem tylko uzyskać jakąś podpowiedź tudzież naprowadzenia na sposób jak się do tego zabrać, bo jak sam stwierdziłeś jest to specyficzny sklep, bo wdrażałem już grafikę do kilku innych platform i było to mniej skomplikowane i znajomość html i css w stopniu dobrym starczała.

Pozdrawiam

Autor tematu

przez tofif » 2010 maja 10, Pn 06:24

Na konkretne pytania uzyskasz konkretną odpowiedz a tak ogólnie to może to trwać nawt miesiąc więc nie sądze, że ktoś będzie miał tyle czasy aby z Tobą siedzieć :)

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

przez areczek » 2010 maja 10, Pn 08:49

~tofif ... dzięks ... nie miałem serca tego pisać :)

jak sie zabrac do zrobienia szaty graficznej i wdrożenia na kqsie

1. photoshop (or gimp lub iine cóódo) ... robisz sobie bprojekt szaty graficznej
2. ciachasz to na xhtml - uwzgledniasz to ze kqs nie daje przekladac niektoorych elementow funkcjonalnych - zerknij sobie po szablonie w panelu admina co gdzie moze byc wyswietlone (glowne menu, koszyk, itp)
3. ustawiasz sobie baze szablonu + baze szablonu dla strony glownej bo moga jechac na roznych ukladach
4. robisz szablon dla podstrony produktu

i voila ... tak to wyglada ogoolnie.

Na forach trzeba pytać o konkrety bo nikt za rączkę nie będzie prowadził ... bo nikt na to nie ma czasu.
Jak zapytasz np "Jak zmienić galerię na inną" to zaraz ktos podesle ci co gdzie wkleić i ewentualnie skąd co ściągnąć.

Btw... do wdrożeń ... nie istotne czy kqs czy innych systemów niezbędna jest znajomość html + css ... bo jak pociąć i złożyć sensowny kod który nie waży kilkuset kilo ... bo ma na masę zbędnych tabel i kod css zamiast w pliku to w kodzie ;]

Otrzymał podziękowań: 10 razy

przez IdCzarek » 2010 maja 10, Pn 10:41

Dzięki bardzo chłopaki - jakość spróbuję się z tym uporać a jak coś to pozwolę sobie podpytywać :)

Pozdro

Autor tematu

przez redvan » 2010 maja 11, Wt 10:19

IdCzarek napisał(a):
No ale ok, chciałem tylko uzyskać jakąś podpowiedź tudzież naprowadzenia na sposób jak się do tego zabrać, bo jak sam stwierdziłeś jest to specyficzny sklep, bo wdrażałem już grafikę do kilku innych platform i było to mniej skomplikowane i znajomość html i css w stopniu dobrym starczała.

Pozdrawiam

tofif jest idealnym dowodem ( i przykładem ) tego, ze znajomosc html i css w stopniu podstawowym ( nie koniecznie dobrym ) starcza na wdrozenie grafiki w KQS.
Fakt, że szkoli się u najlepszych ;) , ale uzyskał głównie podstawowa wiedzę w tym zakresie ( bo mozliwości są spore )
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość