Dymek "kontunuuj zakupy" i "do kasy"
Dymek "kontunuuj zakupy" i "do kasy"
Gdy klient klika "dodaj do koszyka" to albo jest przenoszony do koszyka, albo pozostaje na stronie bez zmian...
W 1 przypadku - będzie zły gdy zamówienie ma się składać z 30 produktów
W 2 przypadku - gdy kupuje tylko 1 produkt to początkowo może być zdezorientowany lub porzucić koszyk
Nie można przyjąć jednego sposobu gdyż zachowania klientów są różne.
Stąd na konwersje mógłby mieć wpływ dymek wyświetlany po kliknięciu "dodaj do koszyka" z przyciskami pytającymi co klient chce zrobić dalej:
<< kontynuuj zakupy || idź do kasy >>
Od pierwszego kliknięcia podsuwamy mu kolejne przyciski prowadzące do finalizacji zakupu - nie zostawiamy go w niepewności i nie dajemy mu czasu na rozmyślenie się.
Taki dymek można dodaatkowo wyposażyć w informacje o zawartości koszyka, o najtańszej formie dostawy czy innych.
Jestem pewien że konwersja skoczy do góry z takim dodatkiem.
W 1 przypadku - będzie zły gdy zamówienie ma się składać z 30 produktów
W 2 przypadku - gdy kupuje tylko 1 produkt to początkowo może być zdezorientowany lub porzucić koszyk
Nie można przyjąć jednego sposobu gdyż zachowania klientów są różne.
Stąd na konwersje mógłby mieć wpływ dymek wyświetlany po kliknięciu "dodaj do koszyka" z przyciskami pytającymi co klient chce zrobić dalej:
<< kontynuuj zakupy || idź do kasy >>
Od pierwszego kliknięcia podsuwamy mu kolejne przyciski prowadzące do finalizacji zakupu - nie zostawiamy go w niepewności i nie dajemy mu czasu na rozmyślenie się.
Taki dymek można dodaatkowo wyposażyć w informacje o zawartości koszyka, o najtańszej formie dostawy czy innych.
Jestem pewien że konwersja skoczy do góry z takim dodatkiem.
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Dymek "kontunuuj zakupy" i "do kasy"
Wyskakująca informacja "do koszyka" lub "kontynuuj zakupy" jest bezproblemowa do zaimplementowania w KQS
Standardowo KQS ma wyświetlany w szablonie (jako tekst/div) komunikat o dodaniu do koszyka (jeśli nie widzisz takiego komunikatu to w szablonie graficznym jest do wstawienia znacznik: {KOSZYK_INFO} )
Standardowo KQS ma wyświetlany w szablonie (jako tekst/div) komunikat o dodaniu do koszyka (jeśli nie widzisz takiego komunikatu to w szablonie graficznym jest do wstawienia znacznik: {KOSZYK_INFO} )
-
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
dla mnie i moich klientów męczące jest to że strona po dodaniu do koszyka powraca na górę strony. I trzeba jechać suwakiem lub rolką do miejsca gdzie na stronie znajduje się ostatnio dodana pozycja aby znów powtórzyć ten proces... i od nowa... itd.
W sklepie klient zazwyczaj wybiera kilka kilkanaście pozycji. U nas bywa i kilkaset w jednym zamówieniu i nie wiem czy nie powinienem wysyłać klientowi nowej myszki wraz z zamówieniem bo rolka w myszce mogła tego nie wytrzymać
a tak już na poważnie. Jest jakiś sposób na to? Jeśli nie to jest to moja propozycja do zmian.
jednocześnie chciałem nadmienić że opcja grupowego przycisku dodaj do koszyka niezbyt mi również odpowiada dlatego że po dodaniu poprzez ten przycisk przenosi bezpośrednio do koszyka co sugeruje izachęca do końca zakupów jak również powoduje moim zdaniem zagubienie klienta. Klient był w kategorii x na stronie y a teraz nie wie jak wejść na następną stronę bo nagle znalazł się w koszyku
W sklepie klient zazwyczaj wybiera kilka kilkanaście pozycji. U nas bywa i kilkaset w jednym zamówieniu i nie wiem czy nie powinienem wysyłać klientowi nowej myszki wraz z zamówieniem bo rolka w myszce mogła tego nie wytrzymać
a tak już na poważnie. Jest jakiś sposób na to? Jeśli nie to jest to moja propozycja do zmian.
jednocześnie chciałem nadmienić że opcja grupowego przycisku dodaj do koszyka niezbyt mi również odpowiada dlatego że po dodaniu poprzez ten przycisk przenosi bezpośrednio do koszyka co sugeruje izachęca do końca zakupów jak również powoduje moim zdaniem zagubienie klienta. Klient był w kategorii x na stronie y a teraz nie wie jak wejść na następną stronę bo nagle znalazł się w koszyku
Brak wyświetlania informacji o dodaniu do koszyka dla "Koszyka zbiorczego" musi być rozwiązane przez producenta oprogramowania - bo tak jak napisałeś - przenosi do podstrony koszyka.
Rozwiązaniem, które przychodzi mi na szybko do głowy jest przygotowanie przycisku w koszyku (dość wyraźnego - nad listą produktów w koszyku) "Wróć do ostatnio oglądanej podstrony" - przycisk można wyświetlić tylko wtedy gdy jest możliwość powrotu do podstrony w Twoim sklepie.
Rozwiązaniem, które przychodzi mi na szybko do głowy jest przygotowanie przycisku w koszyku (dość wyraźnego - nad listą produktów w koszyku) "Wróć do ostatnio oglądanej podstrony" - przycisk można wyświetlić tylko wtedy gdy jest możliwość powrotu do podstrony w Twoim sklepie.
-
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
witam,
Czy można liczyć na wsparcie - wskazówki dotyczące zbudowania takiego dymku?
http://tusinski.com.pl/p191,jablon-ozdobna-kwiecista.html?info=191
Czy można liczyć na wsparcie - wskazówki dotyczące zbudowania takiego dymku?
http://tusinski.com.pl/p191,jablon-ozdobna-kwiecista.html?info=191
ozeh21, mamy dodatek do KQS, który załatwia dodawanie do koszyka bez przeładowywania strony. Po kliknięciu na przycisk "do koszyka" masz do wyboru 5 form powiadomienia klienta:
- wyświetlenie powiadomienia na określony czas np. 5s
- jw. , które zniknie po kliknięciu
- jw. , które nie zniknie
- wyświetlenie okna z 2 akcjami do wyboru [kontynuuj zakupy] i [przejdz do koszyka]
- tylko aktualizacja sekcji "koszyk" na aktualnej stronie
jeśli jesteś zainteresowany, to zapraszam na prv
- wyświetlenie powiadomienia na określony czas np. 5s
- jw. , które zniknie po kliknięciu
- jw. , które nie zniknie
- wyświetlenie okna z 2 akcjami do wyboru [kontynuuj zakupy] i [przejdz do koszyka]
- tylko aktualizacja sekcji "koszyk" na aktualnej stronie
jeśli jesteś zainteresowany, to zapraszam na prv
Witam,
Dymek opanowany. Jeśli ktoś będzie potrzebował pomocy przy konfiguracji proszę o info.
Dymek opanowany. Jeśli ktoś będzie potrzebował pomocy przy konfiguracji proszę o info.
mardun napisał(a):Witam,
Skorzystałbym
- Podziękował : 1 razy
to normalny fancybox
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość