wysyłania powiadomień o przyjęciu wpłaty na konto
wysyłania powiadomień o przyjęciu wpłaty na konto
Witam,
Niedawno uruchomiłem sklepik i bardzo mi brakuje opcji automatycznego wysyłania powiadomień o przyjęciu wpłaty na konto. Czy jest to tylko przypadłość mojego sklepu, czy wszyscy użytkownicy mają ten problem, a moze gdzieś w PA można ustawić to powiadomienie (niestety nei znalazłem nic takiego) ? Wersja sklepu 1.30
Niedawno uruchomiłem sklepik i bardzo mi brakuje opcji automatycznego wysyłania powiadomień o przyjęciu wpłaty na konto. Czy jest to tylko przypadłość mojego sklepu, czy wszyscy użytkownicy mają ten problem, a moze gdzieś w PA można ustawić to powiadomienie (niestety nei znalazłem nic takiego) ? Wersja sklepu 1.30
Ostatnio edytowano 2010 lut 09, Wt 20:56 przez pbas, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Wydzieliłem wiadomość z tematu do którego nigdy nie powinna trafić
Powód: Wydzieliłem wiadomość z tematu do którego nigdy nie powinna trafić
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: wysyłania powiadomień o przyjęciu wpłaty na konto
też brakuje mi tej funkcji - często klienci mailują z pytaniem czy pieniądze dotarły
nie kumam
jak przychodzi wpłata oznaczas w sklepie wpłatę, odznaczasz ikonkę realizacji
i klient dostaje maila zamówienie trafiło do realizacji, możesz zmodyfikować powiadomienie i dodać info ze kasa wpłyneła.
i klient dostaje maila zamówienie trafiło do realizacji, możesz zmodyfikować powiadomienie i dodać info ze kasa wpłyneła.
junki napisał(a):nie kumam
Nie koniecznie. Ja mam system że najpierw przyjmuje zamówienie a dopiero potem jest wpłata więc klient nic nie otrzymuje.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
widocznie ja działam jak w zamyśle miał autor KQSa 
nie za bardzo bo klient który zamówił pobraniówkę dostaje to samo powiadomienie
teoretycznie klient może się zalogować i sprawdzić status gdzie wpłata jest oznaczona (ja w powiadomieniach podaje link do statusu), ale niewielu to czyni
wiele sklepów obecnie wysyła osobne powiadomienie o tym ze opłata jest zaksięgowana, taka opcja by się przydała
Zgadzam się. Komunikaty powinny być różne dla wysyłki pobraniowej i wpłaty na konto lub innych płatności.
Tą opcję już sugerowałem w propozycjach zmian/dodatków
Wyszły z 2 czy 3 nowe wersje i nadal tego brak.
Klient jak złoży zamówienie to jego status jest "oczekuje na akceptacje" - czeka z przelaniem pieniędzy.
Przyjmuje się zamówienie do realizacji klient wpłaca kasę i w tym momencie można wysłać info że płatność wpłynęła.
Wyszły z 2 czy 3 nowe wersje i nadal tego brak.
Klient jak złoży zamówienie to jego status jest "oczekuje na akceptacje" - czeka z przelaniem pieniędzy.
Przyjmuje się zamówienie do realizacji klient wpłaca kasę i w tym momencie można wysłać info że płatność wpłynęła.
- Otrzymał podziękowań: 1 razy
trzeba by zrobic skrypcik, po wcisnieciu w adminie "oznacz wplate jako przyjeta" sklep wysyla smsa z smsApi do klienta jak przy przyjeciu zamowienia lub wysylki, czy wogole to oznaczenie cos robi cz tylko jest to dla nas bo nawet ne myslalem nigdy o tym 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości