VAT a EU
|Strona 1 z 1
VAT a EU
Witam
Klienci z Polski płacą za towar cene z vat 22%
Kliencie z Unii Europejskiej którzy nie maja NIPu EU płacą również 22%
Klienci z Unii Europejskiej z ważnym numerem VAT EU oraz reszta świata płaci bez Vatu 22%.
czy ktoś ma pomysł jak szybko zrobić takie rozgraniczenie w formach płatności ?
Hmm i jeszcze jedno - czy da się wpisać różne nr kont? Klienci chcący płacić w dolarach wpłacają na konto dewizowe z USD, drudzy w Euro płacą na euro konto,
polacy płacą na polskie konto złotówkowe.. czy ktoś ma takie rozgraniczenia u siebie ?
Kto ma sklep z nastawieniem na klientów z zagranicy ?
pozdr
holden
Klienci z Polski płacą za towar cene z vat 22%
Kliencie z Unii Europejskiej którzy nie maja NIPu EU płacą również 22%
Klienci z Unii Europejskiej z ważnym numerem VAT EU oraz reszta świata płaci bez Vatu 22%.
czy ktoś ma pomysł jak szybko zrobić takie rozgraniczenie w formach płatności ?
Hmm i jeszcze jedno - czy da się wpisać różne nr kont? Klienci chcący płacić w dolarach wpłacają na konto dewizowe z USD, drudzy w Euro płacą na euro konto,
polacy płacą na polskie konto złotówkowe.. czy ktoś ma takie rozgraniczenia u siebie ?
Kto ma sklep z nastawieniem na klientów z zagranicy ?
pozdr
holden
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: VAT a EU
Może się temat odświerzy...
Ja w tekście wiadomości przyjęcia zamówienia do realizacji mam podane dwa numery kont dla EUR i dla PLN (z krótkimi notkami odpowiednio po angielsku i po polsku).
Jednak i tak klienci z zagranicy często się gubią bo zanim ręcznie zaakceptuję zamówienie to automatycznie pojawia się główny numer konta dla PLN. Może ma ktoś lepsze sposoby ?
Ja w tekście wiadomości przyjęcia zamówienia do realizacji mam podane dwa numery kont dla EUR i dla PLN (z krótkimi notkami odpowiednio po angielsku i po polsku).
Jednak i tak klienci z zagranicy często się gubią bo zanim ręcznie zaakceptuję zamówienie to automatycznie pojawia się główny numer konta dla PLN. Może ma ktoś lepsze sposoby ?
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
beda jaja jak wprowadza VAT 23%
Swoja droga przydaloby sie ustawienie swojej domyslnej wartosci VAT - bo przy niektorych produktach majacych 7% trzeba recznie zmieniac z 22 na 7 bo domyslnie jest 22% ( a co jak sklep ma 90% towaru z VAT 7% )
Swoja droga przydaloby sie ustawienie swojej domyslnej wartosci VAT - bo przy niektorych produktach majacych 7% trzeba recznie zmieniac z 22 na 7 bo domyslnie jest 22% ( a co jak sklep ma 90% towaru z VAT 7% )
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ustawienia > Konfiguracja > "Nie wyświetlaj numeru konta w potwierdzeniu zamówienia"
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości