platnosci.pl - płatność w podglądzie zamówienia
|Strona 1 z 1
platnosci.pl - płatność w podglądzie zamówienia
Witam wszystkich serdecznie!
Mam problem i szukam odpowiedzi. W sklepie jest zaznaczone, że klient nie może dokonać zakupu przed akceptacją obsługi sklepu.
Jednak zaraz po rejestracji jest link (kontynuuj zakupy) i umożliwia on zrobienie zakupu (myślę, że jest to błąd do poprawy).
Jednak problem w tym, aby umożliwić klientowi zapłatę przez platnosci.pl (lub inny system on-line) po akceptacji zamówienia przez okno podglądu zamówień po ponownym zalogowaniu.
Czy jest taka możliwość ?
Proszę o pomoc
))
Mam problem i szukam odpowiedzi. W sklepie jest zaznaczone, że klient nie może dokonać zakupu przed akceptacją obsługi sklepu.
Jednak zaraz po rejestracji jest link (kontynuuj zakupy) i umożliwia on zrobienie zakupu (myślę, że jest to błąd do poprawy).
Jednak problem w tym, aby umożliwić klientowi zapłatę przez platnosci.pl (lub inny system on-line) po akceptacji zamówienia przez okno podglądu zamówień po ponownym zalogowaniu.
Czy jest taka możliwość ?
Proszę o pomoc
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: platnosci.pl - płatność w podglądzie zamówienia
A nie masz czasem ustawiane w PA możliwość zakupów tylko dla zarejestrowanych klientów?
Seavolv napisał(a):A nie masz czasem ustawiane w PA możliwość zakupów tylko dla zarejestrowanych klientów?
Mam tak właśnie ustawione.
Zależy mi na tym, aby klient płacił przez platnosci.pl po zaakceptowaniu zamówienia przez sprzedawcę (pracownika).
- Autor tematu
Dziwne rozwiązanie - klient po to wybiera szybki przelew żeby załatwić to szybko przy pierwszym podejściu.
Rozumiem że obawiasz się że klient opłaci towar którego nie masz na stanie i może być problem z jego szybkim ściągnięciem.
Rozumiem że obawiasz się że klient opłaci towar którego nie masz na stanie i może być problem z jego szybkim ściągnięciem.
AurorA napisał(a):Dziwne rozwiązanie - klient po to wybiera szybki przelew żeby załatwić to szybko przy pierwszym podejściu.
Jako że obsługujemy tylko firmy i instytucje muszę każdorazowo zweryfikować klienta.
Niestety ludzie nie czytają opisów na stronie ani maili. Ponadto każdorazowo wykonujemy wizualizacje klientom i wysyłamy do akceptacji.
Właściwie akceptacja projektu jest potwierdzeniem zamówienia.
I właśnie w tym momencie klient powinien się zalogować, kliknąć w zamówienie a następnie w platnosci.pl i dokonać zapłaty...
Takie rozwiązanie byłoby dla nas idealne...
- Autor tematu
A to po cholerę ci płatności.pl ich zasada jest taka że klient może szybko zapłacić za towar i tego samego dnia towar może zostać jeszcze do niego wysłany.
U ciebie tej zasady jakoś nie widzę, wizualizacja, akceptacja zapłata skoro piszesz że nie jest to towar tylko jakby usługa to niech wpłaca na konto jeden dzień nikogo nie zbawi w twoim przypadku. Zawsze 3% zostaje w kieszeni.
U ciebie tej zasady jakoś nie widzę, wizualizacja, akceptacja zapłata skoro piszesz że nie jest to towar tylko jakby usługa to niech wpłaca na konto jeden dzień nikogo nie zbawi w twoim przypadku. Zawsze 3% zostaje w kieszeni.
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość