Paczkomaty

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Paczkomaty

przez sq5be » 2010 mar 10, Śr 14:49

Witam

Jakie macie doświadczenia z integracją sklepu z tą usługą. Próbuję uruchomić tą funkcjonalność i nie idzie.
Ustawiłem sobie w konfiguracji konto testowe (wg. opisu do api z paczkomaty.pl), utworzyłem formę dostawy jako paczkomat i połączyłem z płatnością przelewem. Mam też ustawione prawa 777 do plików w /inpost/data. Po wybraniu opcji dostawy jako paczkomat wyświetla się pole formularza do wpisania adresu email zarejestrowanego w serwisie paczkomaty.pl, wpisuję adres email, przechodzę do kolejnego pola w formularzu zamówienia i nic. Powinna się wyświetlić lista paczkomatów dostępna dla danego klienta ale nic się nie dzieje. Podejrzałem sniferem, że w momencie jak przechodzę do kolejnego pola przeglądarka wysyła do serwera informacje o wpisanym adresie email ale brak reakcji skryptu. Widziałem w innym sklepie opartym o kqs że ta funkcjonalnośc działa. Zainstalowalem też świeży skrypt do testów ale sytuacja jest taka sama.
Problem zgłaszałem do paczkomaty.pl ale na razie tez nie wiedza dlaczego tak sie dzieje.
Macie jakieś pomysły :)

Pozdrawiam
Paweł

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Paczkomaty

przez sq5be » 2010 mar 10, Śr 23:32

I ciekawostka, zainstalowałem skrypt na home.pl i obsługa wysyłek na paczkomaty ruszyła. Czyli jednak problem po stronie hostingu, jest duże prawdopodobieństwo, że przyczyna problemów z potwierdzeniami z serwisu platności.pl jest taka sama. Problem zgłosiłem do swojego hostingu i zobaczymy czy uda się go rozwiązać.

Pozdrawiam
--
Pawel

Autor tematu

przez sq5be » 2010 mar 11, Cz 10:18

Problem rozwiązany, taka szajbka: allow_url_fopen
Taka opcja została włączona na serwerze dla domeny na której mam sklep i problem został rozwiązany. Przy okazji rozwiązany został problem z informacją wsteczną od strony płatności.pl.

Przy okazji pochwalę i zarekomenduję hosting z którego korzystam już od 5 lat - w tym zalewie partactwa, solidnych trzeba promować zawsze i wszędzie: AVX.pl z Trójmiasta.

Pozdrawiam
--
Paweł

Autor tematu

przez kulbi » 2010 mar 11, Cz 10:25

rzekłbym że to kiepski wybór

przez tofif » 2010 mar 11, Cz 15:16

jak to sprawdzic czy jest wlaczone bo zapomnialem komendy lol hmm gdzies sir wpisywalo jakies phpinfo ?

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

przez Seavolv » 2010 mar 12, Pt 10:52

Tworzysz w notatniku nowy dokument i wpisujesz w nim
Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
<?php phpinfo(); ?>

Zapisujesz go pod nazwą phpinfo.php

Tak przygotowany plik wrzucasz do głównego katalogu na serwerze i wywołujesz go wpisując w przeglądarce Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

przez AurorA » 2010 mar 12, Pt 14:08

Seavolv napisał(a):Tworzysz w notatniku nowy dokument i wpisujesz w nim
Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
<?php phpinfo(); ?>

Zapisujesz go pod nazwą phpinfo.php

Tak przygotowany plik wrzucasz do głównego katalogu na serwerze i wywołujesz go wpisując w przeglądarce Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

wystarczy chyba wpisać przeglądarce Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się u mnie ten plik jest w folderze KQS a nie przypominam sobie bym go tam wrzucał wiec nic nie trzeba wrzucać

przez marpit » 2010 mar 12, Pt 14:10

Pewnie masz hosting w cal.pl ? Tam są takie pliki na serwerze...
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez AurorA » 2010 mar 12, Pt 14:14

Mam w kei. Chyba jednak musiałem dawno ten plik sam zapodać bo w paczce z KQS nie widzę.

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości