NOWOŚCI na stronie głównej

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

NOWOŚCI na stronie głównej

przez milocha » 2010 paź 23, So 17:26

Witam, mam pytanko czy da się wyświetlić nowości na stronie głównej ? W panelu (Szablon graficzny ==> Strona główna ==> Strona główna) są wymienione tylko {WSTEP}, {AKTUALNOSCI}, {PROMOCJE}, {NAJNOWSZE_PROPOZYCJE} a nie ma {NOWOSCI} - wiecie może co z tym zrobić aby były ??

Pozdrawiam

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: NOWOŚCI na stronie głównej

przez tofif » 2010 paź 24, N 01:07

Przeciez {NAJNOWSZE_PROPOZYCJE} to są anowosci.

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

przez milocha » 2010 paź 24, N 15:17

{NAJNOWSZE_PROPOZYCJE} nie są nowościami - w danym produkcie nie mam zaznaczonej opcji w edycji produktu "Oznacz jako NOWOŚĆ" i wyświetla się w Najnowszych Propozycjach. Wydaje mis się że jest to po prostu losowe wyświetlanie dowolnego produktu z bazy a autor skryptu nazwał to {NAJNOWSZE_PROPOZYCJE} a powinien inaczej.

Autor tematu

przez tofif » 2010 paź 24, N 16:37

Mylisz sie, zobacz u mnie na Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się, na dole w ramkach jest 6 produktów, ktore są zaznaczone jako nowosć, w konfiguracji zanaczasz ilema byc produktow pokazywanych na stronie glownej np.10 - zanaczasz sobie 10 jako nowosc i ci sie wyswietlaja w tych ramkach rotacyjnie

przez milocha » 2010 paź 24, N 23:53

Nie zgodzę się że to działa, tak jak mówiłem mam odznaczone w karcie produktu NOWOSC i ten produkt wyświetla mi się w {NAJNOWSZE_PROPOZYCJE}, wyświetlają się również produkty które mają zaznaczoną opcje NOWOSC. Chciałbym aby mi się wyświetlały na stronie głównej tylko te produkty co są pod przyciskiem Nowości w górnym menu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Autor tematu

przez tofif » 2010 paź 25, Pn 00:44

U mnie wyswietlaja sie tylko zaznaczone, trzeba w szablonach pewnie poustawic nie pamietam juz jak totam bylo, pytaj mareczka on to robi na codzien

przez redvan » 2010 paź 25, Pn 07:05

{NAJNOWSZE_PROPOZYCJE} - wyswietla sie produkty ktore maja zaznaczona opcje "Wyswietl produkt na stronie glownej"

Wiec na stronie glownej wyswietli sie kazdy produkt ktory ma ta opcje zaznaczona ( niewazne czy ma zaznaczone jeszcze jako NOWOSC i moze byc w promocji ). Tam sie pojawia tylko te produkty ktore maja "ptaszka" przy tej opcji.

W podstronie NOWOSCI wyswietla sie produkty ktore maja zaznaczona opcje NOWOSC. Niestety nie da sie normalnie wyswietlic tych produktow ktore maja opcje "NOWOSC" na stronie glownej. Mozna kombinowac piszac skrypt ktory wyciagnie wszystkie produkty z opcja "NOWOSC" na glowna strone.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez milocha » 2010 paź 26, Wt 22:17

Dzięki za wyjaśnienie tej kwestii. A nie wiecie czy ktoś już może taki skrypt napisał ?? :D

Autor tematu

przez tofif » 2010 paź 27, Śr 08:00

do areczka proponuje jak sie da to za pre groszy napisze

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość