Niepoprawne działanie koszyka.
|Strona 1 z 1
Niepoprawne działanie koszyka.
Witam zaobserwowałem dzis cos dziwnego. Koszyk w katalogu produktów wskazuje na link do produktu i nie wrzuca produktu do koszyka tak jak ten z Strony produktu.
Moj sklep: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
np. na stronie głownej po najechaniu na koszyk przy produkcie w adresie widac link do produktu tak jak na miniaturce, a ja sprawdzam w innych sklepach produkty sa od razu dodawane do koszyka i link prowadzi do nikad. Czy ja cos pogrzebalem, czy moze gdzies w konfiguracji odznaczylem cos?
W szablonie {KOSZYK} nie jest opleciony <a href> wiec chyba nie z zabaw z szablonem to wynika.
Dziekuje z gory za podpowiedzi.
Moj sklep: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
np. na stronie głownej po najechaniu na koszyk przy produkcie w adresie widac link do produktu tak jak na miniaturce, a ja sprawdzam w innych sklepach produkty sa od razu dodawane do koszyka i link prowadzi do nikad. Czy ja cos pogrzebalem, czy moze gdzies w konfiguracji odznaczylem cos?
W szablonie {KOSZYK} nie jest opleciony <a href> wiec chyba nie z zabaw z szablonem to wynika.
Dziekuje z gory za podpowiedzi.
Re: Niepoprawne działanie koszyka.
ciepolml napisał(a):...Koszyk w katalogu produktów wskazuje na link do produktu i nie wrzuca produktu do koszyka tak jak ten z Strony produktu...
W jednym produkcie masz atrybuty Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się które musisz wybrać przed dodaniem do koszyka, a w innym nie Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
ok, poszedlem za tym tropem bo pomyslalem ze jak zanznacze opcje "Wyłącz obowiązek wyboru atrybutów" to bedzie ok, jednak nie podzialalo.
faktycznie w zestawie nie mam atrybutów i mozna od razu dodac do koszyka, czy to oznacza ze jak mam przypisane atrybuty to nie uda mi sie od razu wrzucic produktu do koszyczka? 
ciepolml napisał(a):faktycznie w zestawie nie mam atrybutów i mozna od razu dodac do koszyka, czy to oznacza ze jak mam przypisane atrybuty to nie uda mi sie od razu wrzucic produktu do koszyczka?
A niby skąd koszyczek ma wiedzieć towar z jakim atrybutem chcesz do niego włożyć ??
radek170777 napisał(a):A niby skąd koszyczek ma wiedzieć towar z jakim atrybutem chcesz do niego włożyć ??
Koszyk przyjmuje wszystko co się wybierze , atrybutów nie wybranych nie przyjmuje - przynajmiej tak sugeruje zaznaczenie w PA "wyłącz obowiązek wyboru atrybutów" ; u mnie to też tak niesprawnie działa .
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości