Niepoprawne działanie koszyka.

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Niepoprawne działanie koszyka.

przez ciepolml » 2008 lis 15, So 20:44

Witam zaobserwowałem dzis cos dziwnego. Koszyk w katalogu produktów wskazuje na link do produktu i nie wrzuca produktu do koszyka tak jak ten z Strony produktu.
Moj sklep: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
np. na stronie głownej po najechaniu na koszyk przy produkcie w adresie widac link do produktu tak jak na miniaturce, a ja sprawdzam w innych sklepach produkty sa od razu dodawane do koszyka i link prowadzi do nikad. Czy ja cos pogrzebalem, czy moze gdzies w konfiguracji odznaczylem cos?
W szablonie {KOSZYK} nie jest opleciony <a href> wiec chyba nie z zabaw z szablonem to wynika.
Dziekuje z gory za podpowiedzi.

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Niepoprawne działanie koszyka.

przez radek170777 » 2008 lis 15, So 20:50

ciepolml napisał(a):...Koszyk w katalogu produktów wskazuje na link do produktu i nie wrzuca produktu do koszyka tak jak ten z Strony produktu...

W jednym produkcie masz atrybuty Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się które musisz wybrać przed dodaniem do koszyka, a w innym nie Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

przez ciepolml » 2008 lis 15, So 21:17

ok, poszedlem za tym tropem bo pomyslalem ze jak zanznacze opcje "Wyłącz obowiązek wyboru atrybutów" to bedzie ok, jednak nie podzialalo.

Autor tematu

przez ciepolml » 2008 lis 15, So 21:20

faktycznie w zestawie nie mam atrybutów i mozna od razu dodac do koszyka, czy to oznacza ze jak mam przypisane atrybuty to nie uda mi sie od razu wrzucic produktu do koszyczka? :)

Autor tematu

przez radek170777 » 2008 lis 15, So 23:28

ciepolml napisał(a):faktycznie w zestawie nie mam atrybutów i mozna od razu dodac do koszyka, czy to oznacza ze jak mam przypisane atrybuty to nie uda mi sie od razu wrzucic produktu do koszyczka? :)

A niby skąd koszyczek ma wiedzieć towar z jakim atrybutem chcesz do niego włożyć ??

przez mwmw » 2009 maja 22, Pt 11:49

radek170777 napisał(a):A niby skąd koszyczek ma wiedzieć towar z jakim atrybutem chcesz do niego włożyć ??

Koszyk przyjmuje wszystko co się wybierze , atrybutów nie wybranych nie przyjmuje - przynajmiej tak sugeruje zaznaczenie w PA "wyłącz obowiązek wyboru atrybutów" ; u mnie to też tak niesprawnie działa .

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości