Koszt przesyłki nie wyświetla się rachunku
|Strona 1 z 1
Koszt przesyłki nie wyświetla się rachunku
Czołem ekipa 
Nie mogę zmusić aplikacji do dodawania jako pozycji do rachunku kosztów wysyłki mimo, iż w panelu administracyjnym jest zaznaczone "Umieść koszty przesyłki na fakturze". Próbowałem również na fakturze ale jest dokładnie to samo. Oczywiście w formie przesyłki mam wpisane ze jej koszt to 9 zł.
Jakieś pomysły ?
Z góry dziękuję
piatek
Nie mogę zmusić aplikacji do dodawania jako pozycji do rachunku kosztów wysyłki mimo, iż w panelu administracyjnym jest zaznaczone "Umieść koszty przesyłki na fakturze". Próbowałem również na fakturze ale jest dokładnie to samo. Oczywiście w formie przesyłki mam wpisane ze jej koszt to 9 zł.
Jakieś pomysły ?
Z góry dziękuję
piatek
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Koszt przesyłki nie wyświetla się rachunku
Ok. udało się to rozgryźć jak to działa:)
Funkcja ta działa tak:
Jeżeli w panelu Administracyjnym nie jest zaznaczone dodawanie kosztów przesyłki do rachunku, to wszystkie realizowane zamówienia w tym czasie i ich rachunki / faktury będą bez kosztów przesyłki. Jeżeli zmienimy tę funkcję, to zmiany zwyczjanie nie zadziałają wstecz, tylko od następnych zamówień.
Oczywiście można pogrzebać w bazie
odnajdujemy w bazie tabelę kqs_zamówienia i pole przesylka_fra a następnie zamieniamy wartość pola na 1.
Teraz na rachunkach / fakturach do starych zamówień pojawi się to pole.
Oczywiście ma to sens jeżeli klient nie otrzymał jeszcze rachunku / faktury lub upomniał sie o pozycję "koszt wysyłki" i żąda korekty.
Głupio sobie samemu odpowiadać na forum ale może komuś się przyda
Pozdrawiam
piatek
Funkcja ta działa tak:
Jeżeli w panelu Administracyjnym nie jest zaznaczone dodawanie kosztów przesyłki do rachunku, to wszystkie realizowane zamówienia w tym czasie i ich rachunki / faktury będą bez kosztów przesyłki. Jeżeli zmienimy tę funkcję, to zmiany zwyczjanie nie zadziałają wstecz, tylko od następnych zamówień.
Oczywiście można pogrzebać w bazie
odnajdujemy w bazie tabelę kqs_zamówienia i pole przesylka_fra a następnie zamieniamy wartość pola na 1.
Teraz na rachunkach / fakturach do starych zamówień pojawi się to pole.
Oczywiście ma to sens jeżeli klient nie otrzymał jeszcze rachunku / faktury lub upomniał sie o pozycję "koszt wysyłki" i żąda korekty.
Głupio sobie samemu odpowiadać na forum ale może komuś się przyda
Pozdrawiam
piatek
- Autor tematu
piatek napisał(a):Głupio sobie samemu odpowiadać na forum ale może komuś się przyda
No niestety tak czasami bywa
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Dzięki takim odpowiedziom tworzy się cenna dla nas wszystkich baza wiedzy 
B.
B.
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości