Kilka wersji jezykowych
Kilka wersji jezykowych
Czy ktos robil i czy to dziala!
chcalbym w jednej z firm dla ktorej odpalalem KQS odpalic kilka wersji jezykowych strony (ale kompletne tlumaczenia!)
np Eng, Rus, Esp no i PL oczywiscie... sa jakies szanse na to w KQS?
chcalbym w jednej z firm dla ktorej odpalalem KQS odpalic kilka wersji jezykowych strony (ale kompletne tlumaczenia!)
Re: Kilka wersji jezykowych
Szanse są - ale musisz sobie zrobić tłumaczenia sam 
-

- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
pbas napisał(a):Szanse są - ale musisz sobie zrobić tłumaczenia sam
z tym to sie licze
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
tylko brak mi pomysłu na lepsze opisanie takiej funkcji (opcji wielu języków),
co jest ciekawe, cała zawartość strony jest tłumaczona.
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
KSIAZKA napisał(a):Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
ale niestety przy uzyciu narzedzi googla, ktore w tlumaczeniu PL > dalej sa beznadziejne
projekt jest mocno profesjonalny, takie cos nie wchodzi w gre
Samhain napisał(a):Czy ktos robil i czy to dziala!
na allegro poszukaj osob ktore tlumaczą z polskiego na angielski : 1500 znakow czyli ok 1 strony A4 tekstu pisanego. Z tego co kiedys patrzylem, to chyba 4 strony A4 mozna z pliku jezycznego sklepu KQS. I to kazde slowko w jednej linijce wiec z tłumaczem mozna sie dogadac. Cena za 1 A4 - ok 9 zł.
Inne jezyki to ok 25 zł za strone A4. ( tez na allegro ) Mozna szukac taniej.
Pozniej tylko edytujesz plik polski i zastepujesz polskie napisy tymi przetlumaczonymi. Dla kazdego jezyka osobny plik.
Tresci opisow itp tz ci przetlumacza tylko trzeba wykalkulowac czy ci sie bedzie oplacalo tlumaczyc czy nie. Mozna zawsze sie dogadac z tlumaczem i da ci znizki jakies.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Samhain napisał(a):Czy ktos robil i czy to dziala!
Utrzymanie rozbudowanej witryny w kilku językach to nie małe wyzwanie. Praktycznie żadna zmiana w czymś takim nie jest banalna,
każdy z języków należałoby wersjonować i rzetelnie synchronizować, żeby zachować spójność treści.
Pomiędzy wielojęzycznym interfejsem, a treścią jest spora przepaść.
nie wiem o jaka przepasc chodzi, ale faktycznie kilka wersji jezykowych to nielada wyzwanie. Wystawianie produktu w sumie jest latwe bo wszystko w 1 oknie robisz tylko w pola opisu ( polski / angielski / rosyjski / itd... ) trzeba miec przygotowany opis .
W sumie jesli chodzi o komputery czy sprzet rtv itp, to nie ma problemu, bo w sumie wystarczy wejsc na anglojezyczne strony, znalesc model ( przykladowo aparatu fotograficznego czy laptopa ) no i sciagnac opis. Pozniej tylko ctrl+c no i ctrl+v
W sumie jesli chodzi o komputery czy sprzet rtv itp, to nie ma problemu, bo w sumie wystarczy wejsc na anglojezyczne strony, znalesc model ( przykladowo aparatu fotograficznego czy laptopa ) no i sciagnac opis. Pozniej tylko ctrl+c no i ctrl+v
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
dobra widze, ze nie zrozumieliscie intencji
mam ludzi, ktorzy to wszystko przetlumacza, mam ludzi, ktorzy beda tlumaczyc at hoc i mam ludzi, ktorzy beda to wrzucac... ja chce wiedziec co i gdzie w QKS edytowac by moc to zrobic
mam ludzi, ktorzy to wszystko przetlumacza, mam ludzi, ktorzy beda tlumaczyc at hoc i mam ludzi, ktorzy beda to wrzucac... ja chce wiedziec co i gdzie w QKS edytowac by moc to zrobic
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość