Integracja z onet zakupy

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Re: Integracja z onet zakupy

przez robus69 » 2009 sty 31, So 20:12

wystarczy podawac linka do pliku xml Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się trzeba tylko uruchamiac skrypt do generowania xml zeby był aktualny - mozna wpipsac do crona

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez Seavolv » 2009 lut 26, Cz 12:44

A mi wyskoczył błąd przy integracji z onetem, z tego co zrozumiałem to chodzi o jakiś ID Kategorii? |Chyba że zle rozumiem ten komunikat, co mam poprawić by działało?

Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Podana została wartość kategorii pm=0 lub sklep przedstawił się własnymi identyfikatorami kategorii sklepu. Proszę sprawdzić czy w zakładce Mapowanie nie pojawiły się kategorie do zmapowania.
<oferta>
      <identyfikator>10</identyfikator>

<nazwa>Puzzle Trefl 24 el. maxi "Królewny" </nazwa>
      <url>http://www.edziecko.sklep.pl/index.php?p10,puzzle-trefl-24-el-maxi-krolewny</url>
      <cena>2000</cena>
      <sciezka_kategorii>Zabawki</sciezka_kategorii>
      <id_kategorii_pm>0</id_kategorii_pm>
      <marka_producent>Trefl</marka_producent>
      <opis><![CDATA[Puzzle Trefl 24 el. maxi "Królewny"

Puzzle dla najmłodszych, składające się z 24 klocków po złożeniu obrazek o wymiarach 600 x 400 mm ]]></opis>
      <zdjecie>http://www.edziecko.sklep.pl/galerie/p/puzzle-trefl-24-el-maxi_17.jpg</zdjecie>
  </oferta>

przez Techtron » 2009 mar 01, N 11:26

Będąc w panelu, masz na środku "zakładkę MAPA Kategorii", klikasz -> Kategorie do zmapowania i tam przypisujesz swoje kategorie do kategorii ONETu.

Można wpisać link php aby automaycznie oferta była zaciągana.

Ja mam swoją ofertę w zakupy.onet.pl i nawet jako zaufany sklep nie jest moderowana, automatycznie dodawana jest zawartość.

Otrzymał podziękowań: 1 razy

przez Seavolv » 2009 mar 03, Wt 09:08

A ja mam problem z tym onetem od jakiegoś tygodnia widnieje mi "Oczekujące na akceptację" a do przetworzenia w kolejce już mam kolejnych 7 eksportów. Długo się czeka na tą akceptację, bo tydzień to chyba przesada?
Pisałem do onet zakupy maila ale jak na razie też bez odpowiedzi:P Jakieś pomysły?

Poprzednia strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość