InPost paczkomaty 24/7 ustawienia ???

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

InPost paczkomaty 24/7 ustawienia ???

przez dwunastka » 2016 sty 14, Cz 15:12

Witam mam taki problem znajomy mi zaistalował wtyczkę kupioną od KQS na sklepie do Inpost paczkomaty kilka dni temu a nie mam teraz z nim kontaktu bo stworzyłem formy przesyłki gabaryt A, B, C ale nigdzie ien ma pola do wprowadzenia gabarytów tylko po wadze , produkty które są duże a mieszczą sie do tej wagi 25 kg. wpadaja do opcji paczkomaty a jest wszystko ustawione z wymiarami gabarytów w produktach ........... może ktoś wie gdzie jest instrukcja jak zintegrowac i ustawić wtyczkę paczkomaty na sklepie KQS .... albo podpowie jak to działa bo nigdzie nie mogę przeczytać informacji na ten temat ......

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: InPost paczkomaty 24/7 ustawienia ???

przez Forest » 2016 sty 26, Wt 16:39

Witam!

Importujesz do paczkomatów, następnie ręcznie zmieniasz rozmiar paczki A, B, C w systemie InPost przed wydrukiem etykiety.

Waga, ani gabaryt nie pomoże w obecnej postaci. Nie jest to wina KQS, tylko API Paczkomatów.
Pozdrawiam Grzegorz,

przez DJaY » 2016 sty 27, Śr 15:33

Jeśli dobrze rozumiem to klient może sobie kupić półtora metrowy produkt o wadze 100kg z opcją wysyłki Paczkomaty, bo jeśli wymiary i waga są ignorowane przez system to dlaczego nie... i rozumiem, że ja mam się potem martwić co z tym zrobić.

przez dwunastka » 2016 sty 27, Śr 16:25

Dzięki za informacje będzie pomocna choć myślałem że to wtyczka posiada wybór też po gabarycie i nie bądą wpadać paczki ponad gabarytowe, trudno trzeba pomyśleć jak to usprawnić aby importować z automatu, ręcznie nie bardzo ... bardziej mi zależało aby ta wtyczka określi po gabarycie produkty które się mieszczą ....... no nic ale wiadomość była bardzo pomocna dzięki.

Autor tematu

przez Forest » 2016 sty 28, Cz 12:20

Witam!
Nie masz wpływu na wybór pomiędzy gabarytem A,B i C, i to możesz dopiero ustawić w systemie przed wydrukiem etykiety ale możesz zrobić tak że paczkomat nie pojawi się klientowi przy danym produkcie lub grupie produktu. Ustawienia te wykonujesz w dziale Ustawiania -> Formy przesyłki tak ustawiasz dla paczkomatu przykłatowo zakres od 0 do 1 kg. Wszystkie produkty które mogą być wysłane paczkomatem ustaw sobie wagę 0.10 kg lub 0.20 kg, czyli 10 sztuk produktu lub 5 sztuk tego produktu wejdzie do paczkomatu. Jeśli klientowi w koszyku waga wzrośnie powyżej kilograma w opcji wyboru form wysyłki zniknie mu paczkomat. W przypadku pytań pisz. Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości