czy da się podzielic menu na grupy?
|Strona 1 z 1
czy da się podzielic menu na grupy?
No właśnie. Żeby naświetlic to o co mi chodzi posłużę się przykladem.
Chciałbym w sklepie zrobić, powiedzmy 3 grupy produktów, np:
Bizuteria
Żywność
Sport
Czyli 3 różne grupy, całkowicie inny asortyment. Jednakże mają być cały czas rozwinięte. nie może to być na zasadzie, że kategorie w danej grupie pojawią się dopiero po kliknięciu w grupę główną np.
Bizuteria
Kolczyki
Pierścionki
itd
.....
.....
.....
Żywność
Sport
One muszą być widoczne cały czas, i nazwy grup to tylko nazwy grup, nie linki.
Najprostsze co mi przychodzi do głowy, to po prostu wprowadzenie tych grup jako kategorii, bez podkategorii i zabawa w porządkowanie. jednakże nie do końca chyba będzie się dało uzyskać bardzo widoczny efekt pogrupowania.
Da się to jakoś sensownie zrobić w KQSie?
Chciałbym w sklepie zrobić, powiedzmy 3 grupy produktów, np:
Bizuteria
- Kolczyki
Pierścionki
itd
.....
.....
.....
Żywność
- Pieczywo
Wędlina
itd
.....
.....
.....
.....
Sport
- Rowery
Wiosła
Łuki
itd
.....
.....
.....
.....
Czyli 3 różne grupy, całkowicie inny asortyment. Jednakże mają być cały czas rozwinięte. nie może to być na zasadzie, że kategorie w danej grupie pojawią się dopiero po kliknięciu w grupę główną np.
Bizuteria
Kolczyki
Pierścionki
itd
.....
.....
.....
Żywność
Sport
One muszą być widoczne cały czas, i nazwy grup to tylko nazwy grup, nie linki.
Najprostsze co mi przychodzi do głowy, to po prostu wprowadzenie tych grup jako kategorii, bez podkategorii i zabawa w porządkowanie. jednakże nie do końca chyba będzie się dało uzyskać bardzo widoczny efekt pogrupowania.
Da się to jakoś sensownie zrobić w KQSie?
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: czy da się podzielic menu na grupy?
Kolego nie widzę problemu. Tworzysz Kategorie główne, podkategorie i odpowiednio oznaczasz wyświetalnie kategorii w PA
Efekt tak jak u mnie w sklepie Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Efekt tak jak u mnie w sklepie Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
no właśnie napisałem że to tak nie może wyglądać.
Na stronie z linka masz zwykłe menu, a nie takie o które mi chodzi
Na stronie z linka masz zwykłe menu, a nie takie o które mi chodzi
- Autor tematu
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
To wstaw sobie grafikę miedzy kat główne.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
według mnie najsensowniejsze rozwiązanie (jeśli dobrze odczytuję twe potrzeby
) .... zakładasz sobie kategorie w PA tak jak podałeś ... później w szablonie zamiast menu z systemu wstawiasz sobie kod xhtml (czyli na sztywno) ... możesz sobie wtedy podzielić na dowolny sposób np.: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się (po lewej dwa menu).
Niestety takie rozwiązanie ma swoje minusy ;] ... nie da rady oflagować standardowo wybranej kategorii, nie da rady rozwinąć dodatkowej podkategorii w zależności od klikniętej kategorii.
Niestety takie rozwiązanie ma swoje minusy ;] ... nie da rady oflagować standardowo wybranej kategorii, nie da rady rozwinąć dodatkowej podkategorii w zależności od klikniętej kategorii.
-

- Otrzymał podziękowań: 10 razy
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości