Brak Zdjęcia

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Brak Zdjęcia

przez aress86 » 2011 paź 24, Pn 17:02

Witam

Mam takie pytanko czy jest możliwość umieszczenia standardowego zdjęcia typu "brak zdjęcia", ponieważ mam problem gdyż nie każdy produkt u mnie ma zdjęcie. A jeżeli nie mam dodanego zdjęcia rozjeżdżają mi się ramki w katalogu produktów.

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Brak Zdjęcia

przez areczek » 2011 paź 24, Pn 18:30

Możesz spróbować wstawić diva z tłem obrazkowym ... czyli zdjecie produktu powinno być drukowane w tym divie i jeśli nie będzie zdjęcia to będzie widać tło czyli np napis "brak zdjęcia" - z tym że kwestia tekstu alternatywnego obrazka który nie jest przedrukowany.

Ewentualnie - chyba najbezpieczniej - utworzyć jpga "brak zdjęcia" którego będziesz wstawiał zamiast zdjęcia produktu (pracochłonne ... ale taka karma ePrzedsiębiorcy ;) )

Otrzymał podziękowań: 10 razy

przez aress86 » 2011 paź 24, Pn 20:40

co do utworzenia jpg to sam na to wpadłem :) tylko u mnie czasami jest problem ze zdjęciami. nie wszystkie zdjęcia zawsze się ładują.

Autor tematu
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez redvan » 2011 paź 25, Wt 07:45

u ciebie po prostu masz zdjecie ( zdjecie glowne ) i bylo to zdjecie ale zostalo skasowane z serwera i go nie pokazuje. Dlatego masz pusto. W niektorych produktach widze ze masz galerie wiec trzeba ustawic to drugie zdjecie jako zdjecie glowne i bedzie OK. No chyba ze w niektorych produktach po prostu nie ma faktycznie zadnego zdjecia ( i to zdjecie glowne tez zostalo skasowane ) - wtedy pozostaje recznie dodac fotke prawidlową lub jak areczek napisal dowolną jpg z napisem "brak zdjecia"
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość