update kqs grafika szablony

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

update kqs grafika szablony

przez koltat » 2014 lip 31, Cz 12:09

Otrzymałem od Pana Krzysztofa następujący plik: kqs_grafika_szablony_html5.sql który powinien zaktualizować z wersji html 4 do html 5. Mam pytanie w jaki sposób należy taką aktualizację przeprowadzić. Czy metoda na załączonym Prt Sc jest odpowiednią?
Załączniki
bd.jpg
bd.jpg (90.08 KiB) Przeglądane 996 razy
 
Autor tematu
Posty: 73
Dołączył(a): 2008 lip 21, Pn 23:05
Lokalizacja: Bytom
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: update kqs grafika szablony

przez redvan » 2014 sie 01, Pt 12:06

1. Zrób kopię całej bazy ( to jest podstawa by ew. powrócić do poprzedniego działania )
2. Usuń z bazy tą jedną tabelę kqs_grafika_szablony
3. Zaimportuj otrzymaną tabelę
4. Wejdź w panel administratora, sprawdź czy jest nowy szablon html w szablonach graficznych. Jeśli jest, to kliknij "Zapisz zmiany" bez dokonywania zmian ( zaktualizuje się wtedy szablon w katalogu tmp na serwerze ftp i będzie już widoczny dla klientów )
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: update kqs grafika szablony

przez koltat » 2014 sie 01, Pt 21:32

przykro mi, ale już na samym etapie importowania wywala błąd jak na Prt Sc
dziwne że pomimo usunięcia tabeli jak radziłeś widok sklepu się nie zmienił, pomimo braku treści w szabl. graficznych w PA.
Czy mogę liczyć na Twoją pomoc,
Załączniki
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg (253.14 KiB) Przeglądane 983 razy
 
Autor tematu
Posty: 73
Dołączył(a): 2008 lip 21, Pn 23:05
Lokalizacja: Bytom
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: update kqs grafika szablony

przez marpit » 2014 sie 04, Pn 10:59

Niepotrzebnie usunięta tabela szablony a ona będzie aktualizowana.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: update kqs grafika szablony

przez redvan » 2014 sie 04, Pn 12:57

ty masz tam update - wiec bez usuniecia. Myslalem ze masz po prostu zrzut tej tabeli. Przywroc z kopii bae danych i bez usuwania wgraj ta tabele
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: update kqs grafika szablony

przez koltat » 2014 sie 04, Pn 13:55

BINGO.
Zapytania zakończone sukcesem, dziękuję Wam za pomoc;-)
 
Autor tematu
Posty: 73
Dołączył(a): 2008 lip 21, Pn 23:05
Lokalizacja: Bytom
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy


Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
cron