NIESPODZIANKA

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: NIESPODZIANKA

przez redvan » 2014 wrz 17, Śr 19:35

Techtron napisał(a):Dokładnie, są ograniczenia lub nie pełna funkcjonalność.

np:

Dodatek akcesoria
- Może się wyświetlać tylko w danej kategorii, nie można przypisać do konkretnych produktów

Brak opcji "zestawy"
Mamy w sklepie 2 produkty, które można sprzedać jako zestaw taniej. Do tego brak któregoś z produktów automatycznie zaprzestaje wyświetlania dostępności. Sprzedaż zestawu zdejmuje stan magazynowy produktu A i B.

Brak statystyk, są ogólne nie rozwijane chyba od początku istnienia sklepu (np sprzedaż danego produktu w określonym czasie)

Długo by jeszcze wymieniać.



należy pamiętać jedno....KQS to nie dedykowane oprogramowanie. 300 zł to nie 20 tyś ( choć to podstawowa wersja dedyka w minimalistycznej wersji , ale proszę mi wierzyć że nie tak łatwo o taniego dedyka i dobrą firmę która się tym zajmie - sprawdzałem jakieś 2 lata temu i jedyną sensowną firmą okazał się i-sklep - tam co chcesz to dostaniesz o ile masz na to pieniądze )

KQS do podstawowej sprzedaży w zupełności wystarcza. W przypadku gdy sprzedaż na tyle się rozrasta że chciałoby się wycisnąć z oprogramowania więcej, w tym momencie najlepsza będzie przesiadka na dedyka lub na oprogramowanie które spełni wszystkie zachcianki...no ale dedyk to jedyne sensowne rozwiązanie gdyż jak widać nie ma oprogramowania które spełni wszystkie życzenia.


No ale jeśli ktoś znajdzie sklep w podobnej funkcjonalnosci i cenie co KQS, z możliwością wysłania listy życzeń która będzie spełniona - dajcie znać. Stawiam mega piwo. Postawię flaszkę.


Wiem jedno : nie będzie piwa, nie będzie flaszki, nie znajdziecie takiego oprogramowania.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: NIESPODZIANKA

przez lity » 2014 wrz 18, Cz 10:20

redvan napisał(a):No ale jeśli ktoś znajdzie sklep w podobnej funkcjonalnosci i cenie co KQS, z możliwością wysłania listy życzeń która będzie spełniona - dajcie znać. Stawiam mega piwo. Postawię flaszkę.


Wiadomo, że nie da się wszystkim dogodzić, ale...
Np. Autor wprowadza paczkomaty (płatny dodatek). Ale za tym powinny iść dodatkowe informacje dla Klienta, który składa zamówienie, np. informacja w mailu (lub w podglądzie zamówienia), jaki paczkomat wybrał. Tego nie ma, a być powinno jako standard.

Zgadzam się z tym, że jeżeli ktoś ma jakieś indywidualne potrzeby, to zawsze może "pogadać" z Autorem i za odpowiednią opłatą otrzymać oczekiwane, niestandardowe, opcje.

Pozdrawiam
Paweł
 
Posty: 66
Dołączył(a): 2010 kwi 02, Pt 08:31
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: NIESPODZIANKA

przez redvan » 2014 wrz 19, Pt 10:04

lity napisał(a):
Np. Autor wprowadza paczkomaty (płatny dodatek). Ale za tym powinny iść dodatkowe informacje dla Klienta, który składa zamówienie, np. informacja w mailu (lub w podglądzie zamówienia), jaki paczkomat wybrał. Tego nie ma, a być powinno jako standard.



Na temat tego dodatku nie mogę się wypowiedzieć bo tylko 1 raz go sprawdzałem ( objaśniając klientowi ) na szybko bez wgłębiania się w schemat działania.

Jeśli chodzi o wybór miejsca to :
- klient zawsze wybiera ten paczkomat który ma najbliżej lub z którego najczęściej odbiera
- klientowi wysyłana jest informacja SMS o adresie paczkomatu ( mogę się mylić bo o juz dawno nic przez paczkomat nie zamawiałem )

- nie wiem jak z komunikatem email, czy tam umieszczana jest informacja z miejscem paczkomatu , domyślnie powinno się to ładować w miejscu gdzie jest {nazwa_formy_przesylki} lub {komunikat_przesylki} lub po instalacji dodatku paczkomatów w komunikatach dodawana jest dodatkowa zmienna którą należy ręcznie dodać - nie wiem bo nie mam dostępu do sklepu z paczkomatami aktualnie.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: NIESPODZIANKA

przez lity » 2014 wrz 19, Pt 10:52

redvan napisał(a):
lity napisał(a):

Jeśli chodzi o wybór miejsca to :
- klient zawsze wybiera ten paczkomat który ma najbliżej lub z którego najczęściej odbiera
- klientowi wysyłana jest informacja SMS o adresie paczkomatu ( mogę się mylić bo o juz dawno nic przez paczkomat nie zamawiałem )

- nie wiem jak z komunikatem email, czy tam umieszczana jest informacja z miejscem paczkomatu , domyślnie powinno się to ładować w miejscu gdzie jest {nazwa_formy_przesylki} lub {komunikat_przesylki} lub po instalacji dodatku paczkomatów w komunikatach dodawana jest dodatkowa zmienna którą należy ręcznie dodać - nie wiem bo nie mam dostępu do sklepu z paczkomatami aktualnie.


1) Firma Inpost oferuje dwie wersje skryptu. Pierwsza wersja (zastosowana w KQS) pozwala wybrać jeden z trzech paczkomatów wg kodu pocztowego. Problem pojawia się wtedy, kiedy pod jednym kodem jest więcej paczkomatów np. 4. Już kilka razy miałem taką sytuację, że Klient dzwonił i podawał mi numer paczkomatu lub wpisywał go w uwagach.

Firma Inpost poinformowała mnie, że nie zamierza już aktualizować tego skryptu i zaproponowała mi przejście na drugi skrypt, gdzie wybór paczkomatów jest dużo lepszy.

2) Klient jest informowany o paczkomacie dopiero wtedy, kiedy przesyłka zostanie umieszczona w paczkomacie. Do tej chwili nie ma żadnej możliwości (w KQS) sprawdzenia numeru paczkomatu.

3) Żaden z tych komunikatów email nie przekazywał numeru paczkomatu - sprawdzałem to w sierpniu - obecnie nie mam dostępu do aktualizacji.

Prosiłem Autora, aby numer paczkomatu pojawiał się chociaż w "podglądzie zamówienia" - bez odpowiedzi.

Pozdrawiam

Paweł
 
Posty: 66
Dołączył(a): 2010 kwi 02, Pt 08:31
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: NIESPODZIANKA

przez marpit » 2014 wrz 19, Pt 11:57

Np pierwsza linka kodu, brak uzupełnienia alt dla img np w produkcie dnia, brak oddzielnego head czy title dla każdej strony. Chyba śmiało można napisać że są to błędy które nigdy nie zostały poprawione.
Zmiany nie każdemu się podobają jak widać a jak będą wyglądały te płatne? Może doczekamy się przedstawienia oferty za co będą te opłaty.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: NIESPODZIANKA

przez redvan » 2014 wrz 20, So 15:01

ja widzę same PLUSY z każdą nowa aktualizacją.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: NIESPODZIANKA

przez marpit » 2014 wrz 21, N 18:07

Mi też i jak widać nie trzeba było długo czekać na zmiany.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: NIESPODZIANKA

przez samo » 2015 kwi 11, So 17:30

aktualizacje płatne, a jednak częstotliwość wydawania nowych wersji nie zmieniła się. szkoda...
 
Posty: 67
Dołączył(a): 2010 lip 07, Śr 14:34
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: NIESPODZIANKA

przez Techtron » 2015 kwi 11, So 18:46

Dokładnie, nie wróży to na przyszłość że ktoś ponownie wykupi aktualizację, chyba że będzie to robione tak że jak minie 2 lata od momentu ostatniej aktualizacji pojawi się nowa.

Mogłbybyć wypuszczanie co jakiś czas nawet drobne nowości/poprawki.

W obecnej wersji jest parę błędów...
 
Posty: 120
Dołączył(a): 2008 kwi 29, Wt 21:24
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
cron