KQS.store v5.1

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

KQS.store v5.1

przez sucro » 2019 maja 29, Śr 17:20

Pojawiła się dzisiaj nowa wersja. Zapewne wielu z Was zadowoli możliwość dodania własnego Title produktu oraz odnośnika.

KQS.store v5.1

Lista modyfikacji:
- dodana możliwość wpisania nazwy szablonu faktury w integracji z ifirma
- PA - faktury - plik JPK zaktualizowany do formatu JPK_VAT (3)
- integracja z korporacjakurierska.pl zostaje usunięta
- dodana obsługa formatów listów poleconych (S,M,L) w integracji z Elektronicznym Nadawcą Poczty Polskiej
- usunięte pole przesyłka_koszt z tabeli zamówień w bazie danych
- PA - zamówienia - dodana informacja o sumie wartości zamówień bez kosztów przesyłki
- PA - konfiguracja - opcja 'Wyświetlaj ceny po rabacie klientom zarejestrowanym' zostaje zmieniona na 'Wyświetlaj ceny uwzględniając zniżki' teraz obejmie wszystkich odwiedzających
- PA - konfiguracja - usunięte pole z wyborem Rosnąco/Malejąco przy domyślnym sortowaniu
- dział promocje i nowości z opcjonalnym dodatkowym menu kategorii po zaznaczenia w konfiguracji pola 'Skrócone drzewo w nowościach, promocjach i wyszukiwarce'
- kalkulacja najniższego kosztu dostawy produktu rozszerzona o dopuszczalne w przesyłce gabaryty
- PA - zamówienia - usprawnione wyszukiwanie zamówień po numerze telefonu
- PA - produkty - dodany filtr 'produkty bez wybranego producenta'
- PA - produkty - dodany filtr 'produkty bez wybranej kategorii'
- dodana zmienna {ODNOSNIK_EDYCJA_PRODUKTU} do szablonu graficznego strony produktu
- dodana obsługa gabarytów niecałkowitych
- dodana opcjonalna zmienna {ODNOSNIK_REZYGNACJA} możliwa do wstawienia do treści wiadomości newslettera
- dodana możliwość wyświetlenia okienka zapisu do newslettera
- dodana zakładka SEO w edycji produktu
- dodana możliwość ustalenia wartości title i frazy odnośnika w edycji produktu
- title produktu i fraza odnośnika dodana w importach/eksportach szablonów csv
- iFirma - dodanie możliwości ustalenia wartości domyślnej pola Uwagi
- PA - dodany dział 'Powiadom o dostępności', w którym można zobaczyć listę produktów oczekiwanych
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Autor tematu
Posty: 203
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: KQS.store v5.1

przez Techtron » 2019 maja 30, Cz 07:28

Pobrałem wersję z 27 i miałem w produktach białą stronę. Pobrałem teraz i wszędzie miałem białą stronę.

Wersję php zmieniłem w ustawieniach PA.
Jakieś porady?
 
Posty: 118
Dołączył(a): 2008 kwi 29, Wt 21:24
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store v5.1

przez eliptor » 2019 cze 07, Pt 22:17

może u dostawcy hostingu masz starą wersję php?
Ja mam hosting w home.pl i wersję php zmienia się tak: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2012 lut 21, Wt 21:48
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store v5.1

przez eliptor » 2019 cze 07, Pt 23:26

A ja mam pytanie o funkcję na którą czekałem i która wydaje mi się bardzo potrzebna:

- PA - dodany dział 'Powiadom o dostępności', w którym można zobaczyć listę produktów oczekiwanych

1. dodałem funkcję do szablonu produktu - w przypadku braku towaru pojawia się formularz - super! (co prawda w przypadku zalogowanego klienta nie widzę już sensu wpisywania e-maila, jego weryfikacji i przepisywania kodu - ale to pikuś, może w następnej wersji będzie rozdzielenie na klienta zalogowanego i nie...)
2. W P.A. - w powiadomieniu o dostępności pojawia się dany towar z ilością szt. - O.K. (szkoda że nie można podejrzeć e-mail'i chętnych)
3. A teraz pytanie - jak zrealizować (wysłać e-mail) do zainteresowanych? sama zmiana ilości towaru tego nie powoduje, próbowałem przyjęciem - też nie wysyła - testował ktoś?
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2012 lut 21, Wt 21:48
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store v5.1

przez Techtron » 2019 cze 10, Pn 08:16

Wersję PHP sobie wybieram 7.0, 7.1, 7.2... i nic. Admin serwera mówi że w logach błędów brak.

Co do powiadomień, trzeba mieć utworzone zadanie CRON
W zakładce ustawienia na samej górze masz jakie polecenie (ścieżka) powinna być wpisana.
 
Posty: 118
Dołączył(a): 2008 kwi 29, Wt 21:24
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy


Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
cron