KQS.store v4.3

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: KQS.store v4.3

przez inco » 2016 wrz 11, N 12:46

tak jest inaczej mi się podoba, kwestia przyzwyczajenia
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2009 paź 22, Cz 22:04
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store v4.3

przez marpit » 2016 paź 22, So 09:56

Przyjrzyjcie się jak działają zakupione razem. Za każdym razem są chyba losowane produkty i ich ilość. W bardzo popularnym produkcie gdzie zakupionych razem jest dużo czasami pojawia się tylko 1-3 produkty
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store v4.3

przez marpit » 2016 lis 01, Wt 18:52

Forest napisał(a):PA - dodane zmienne odnośników dla sekcji body w szablonie graficznym {ODNOSNIK_KATALOG}, {ODNOSNIK_NOWOSCI}, {ODNOSNIK_PROMOCJE}, {ODNOSNIK_KOSZYK}, {ODNOSNIK_PRZECHOWALNIA}, {ODNOSNIK_LOGOWANIE}, {ODNOSNIK_WYLOGUJ}, {ODNOSNIK_REJESTRACJA}, {ODNOSNIK_KONTO}, {ODNOSNIK_PP}, {ODNOSNIK_PL}, {ODNOSNIK_AKTUALNOSCI}, {ODNOSNIK_WYSZUKIWARKA}, {ODNOSNIK_O_SKLEPIE}, {ODNOSNIK_REGULAMIN}, {ODNOSNIK_KONTAKT}, {ODNOSNIK_FAQ}

Automatycznie do tego powinny być dodane np {JEZYK__AKTUALNOSCI}
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store v4.3

przez sucro » 2016 lis 01, Wt 19:39

a sprawdzałeś czy zmienna ta działa ? Bo czasami jest tak, że w niektórych miejscach nie ma zmiennej ( przeoczenie w dodaniu ) a w danym polu po wstawieniu działa. W niektórych są tez błędy językowe zmiennych - chyba w koszyku z tego co pamiętam.
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 203
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: KQS.store v4.3

przez sucro » 2016 lis 01, Wt 19:45

marpit napisał(a):Przyjrzyjcie się jak działają zakupione razem. Za każdym razem są chyba losowane produkty i ich ilość. W bardzo popularnym produkcie gdzie zakupionych razem jest dużo czasami pojawia się tylko 1-3 produkty


W konfiguracji sklepu masz do zaznaczenia opcje :
Wyświetl produkty kupione razem z wybranym produktem

oraz musisz ustalić : Ilość produktów kupionych razem z wybranym produktem

Nie zdarzyło mi się w żadnym sklepie, by podawało mniejszą ilość produktów niż ustalone w konfiguracji. Zawsze są losowe produkty ( niekoniecznie te które najczęściej faktycznie się z danym produktem sprzedały ). Po prostu losowo wyświetla za każdym razem inne produkty. Tak to działa odkąd pamiętam.

Jedynie nie sprawdzałem i nie testowałem, czy wyświetla produkty ze stanem magazynowym = 0 ( dla sklepów które mają kontrolę stanów magazynowych )
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 203
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: KQS.store v4.3

przez marpit » 2016 lis 03, Cz 09:54

Mam ustawione aby wyświetlało 8 i praktycznie zawsze pojawia się mniej.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store v4.3

przez sucro » 2016 lis 03, Cz 09:58

marpit napisał(a):Mam ustawione aby wyświetlało 8 i praktycznie zawsze pojawia się mniej.


jeśli jesteś pewny, że dany produkt B na pewno się sprzedał z produktem A, to zobacz czy czasem produkt B nie ma stanu magazynowego =0 lub czy nie występuje może w produktach pokrewnych do tego produktu ( może uzależnione jest to od stanu magazynowego oraz od tego czy znajduje się juz w innym dziale ten produkt )
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 203
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: KQS.store v4.3

przez sebp » 2016 lis 05, So 19:17

Mam podobnie. Przy odświeżeniu popularnego produktu czasami pojawia się 5 produktów kupionych razem a czasami 3.
Avatar użytkownika
 
Posty: 134
Dołączył(a): 2012 wrz 19, Śr 21:49
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: KQS.store v4.3

przez sucro » 2016 lis 05, So 19:36

Tak, z marpitem rozmawiałem i faktycznie za każdym razem gdy odświeży się stronę, to pokazuje inną ilość produktów ( niezależnie od tego co w konfiguracji ustawione ). Miał to zgłosić do KQS
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 203
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Poprzednia strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
cron