KQS 3.9

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

KQS 3.9

przez sebp » 2014 kwi 29, Wt 22:22

Skoro już taka moda tu panuje to i ja wrzucam to co poszło w ogólnym mailingu odnośnie nowej wersji, której działanie po części można sprawdzić w demie na stronie producenta.


Lista modyfikacji
PA - dodane wyszukiwanie produktów po kodach pakietów (produkty z atrybutami)
PA - odświeżony panel administracyjny dostosowany do HTML5
PA - zmiana edytora HTML na TinyMCE
PA - zwiększona wielkość czcionki
PA - dopasowywanie zawartości do szerokości ekranu
PA - dodany filtr w dziale produktów
PA - edycja produktu podzielona na zakładki
PA - dodana edycja galerii w edycji produktu
PA - dodana edycja cech w edycji produktu
PA - dodana edycja atrybutów w edycji produktu
PA - dodana edycja dołączonych plików w edycji produktu
PA - dodana edycja powiązanych plików na sprzedaż w edycji produktu
PA - dodana możliwość ustawienie wielkości czcionki w ustawieniach graficznych
PA - dodana możliwość ustawienia kroju czcionki w ustawieniach graficznych
PA - dodane wyświetlanie formy przesyłki przy generowaniu przesyłek dla e-nadawcy
PA - dodany aktualizacja cen produktów na podstawie ceny zakupu i ustawionych marż w imporcie CSV
PA - dodana możliwość zbiorczego usuwania produktów przez import CSV
PA - dodane wyświetlanie danych zamawiającego w dziale zamówień
PA - dodane wyświetlanie formy przesyłki w dziale zamówień
PA - dodany filtr (opłacone/nieopłacone) w dziale zamówień
PA - zaktualizowany szablon wydruku pojedynczego potwierdzenia nadania listu poleconego
dodana możliwość automatycznego przewijania koszyka przy składaniu zamówienia
dodane zapamiętywanie danych wpisywanych w formularzu podczas składania zamówienia
dodane skalowanie zbyt dużych zdjęć w galerii
dodane dynamiczne skalowanie okna galerii
aktualizacja mBank Raty do mRaty
dodane importowanie numerów listów przewozowych do pola numeru przesyłki przy wysyłce zamówienia (dotyczy Sendit oraz e-nadawcy)
dodana możliwość eksportu wyłącznie krótkich opisów do porównywarek cenowych
dodana możliwość ustalenia kwoty minimalnego zamówienia dla kodów rabatowych
dodany wybór kanału płatności dla PayByNet
Avatar użytkownika
 
Autor tematu
Posty: 134
Dołączył(a): 2012 wrz 19, Śr 21:49
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: KQS 3.9

przez sebp » 2014 kwi 30, Śr 21:00

Pierwszy kontakt i
Nie działa inpost (klient nie może wpisać adresu mail lub nie wyświetla się lista punktów)
Sendit - ERR_NST_STRUCTURE, gdy któryś bok przekroczy 120cm
Avatar użytkownika
 
Autor tematu
Posty: 134
Dołączył(a): 2012 wrz 19, Śr 21:49
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: KQS 3.9

przez akcesorianetpl » 2014 maja 11, N 16:11

Problem z miniaturami: mam miniatury ustawione domyślnie na 249px. Po dodaniu nowych produktów czy to przez xls czy ręcznie produkty/nowy miniatury nowych produktów mają po 50px. Czy ktoś wie może, w czym leży problem? Z góry dziękuję za odpowiedź.
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2013 lip 31, Śr 10:39
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS 3.9

przez LexusHPC » 2014 maja 12, Pn 16:54

U mnie po aktualizacji występuję problem z galerią. Po kliknięciu na miniaturę pojawia się galeria, w której nie widać powiększonego obrazka - jest on przesunięty bardzo do góry poza obręb monitora. Ktoś wie jak sobie z tym poradzić?
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2014 maja 12, Pn 16:51
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS 3.9

przez akcesorianetpl » 2014 maja 12, Pn 22:20

LexusHPC napisał(a):U mnie po aktualizacji występuję problem z galerią. Po kliknięciu na miniaturę pojawia się galeria, w której nie widać powiększonego obrazka - jest on przesunięty bardzo do góry poza obręb monitora. Ktoś wie jak sobie z tym poradzić?


Mnie też się kitwasi wyświetlanie obrazków onmouseover, ponieważ w trybie 4 te z prawej kolumny wyświetlają się poza ekranem i, co ciekawe, pojawia się możliwość przesunięcia ekranu w prawo i obejrzenia ich. Po zjechaniu myszką ekran powraca do normalnych rozmiarów i nie ma przewijaka poziomego. Myślałam, że to ja coś nakombinowałam i na razie nie brałam się za naprawę, ale widać jest błąd oprogramowania polegający na niezablokowaniu powiększania ekranu do duzych zdjęć.

Nie ma też możliwości samodzielnego zablokowania.

Co do tych moich miniatur to mam ustawione 777 na folderze, więc chyba pozostaje czekać na aktualizację, jak sądzicie?
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2013 lip 31, Śr 10:39
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS 3.9

przez akcesorianetpl » 2014 maja 13, Wt 15:34

akcesorianetpl napisał(a):
LexusHPC napisał(a):U mnie po aktualizacji występuję problem z galerią. Po kliknięciu na miniaturę pojawia się galeria, w której nie widać powiększonego obrazka - jest on przesunięty bardzo do góry poza obręb monitora. Ktoś wie jak sobie z tym poradzić?


Mnie też się kitwasi wyświetlanie obrazków onmouseover, ponieważ w trybie 4 te z prawej kolumny wyświetlają się poza ekranem i, co ciekawe, pojawia się możliwość przesunięcia ekranu w prawo i obejrzenia ich. Po zjechaniu myszką ekran powraca do normalnych rozmiarów i nie ma przewijaka poziomego. Myślałam, że to ja coś nakombinowałam i na razie nie brałam się za naprawę, ale widać jest błąd oprogramowania polegający na niezablokowaniu powiększania ekranu do duzych zdjęć.

Nie ma też możliwości samodzielnego zablokowania.

Co do tych moich miniatur to mam ustawione 777 na folderze, więc chyba pozostaje czekać na aktualizację, jak sądzicie?



Jeszcze mąż mi podpowiada, że mam pokombinować z atrybutem "absolute" w moim onmouseover, może to też u Ciebie zadziała w Twojej galerii? Daj znać, jeśli się uda. Pozdrawiam
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2013 lip 31, Śr 10:39
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS 3.9

przez marpit » 2014 maja 26, Pn 19:23

Coś nie tak z wyszukiwaniem. Po aktualizacji nie działa poprawnie wyszukiwanie po kodach a do tej pory działało.
NP 4854 i 4850 do tej pory wpisywałem 485 w sklepie i miałem oba produkty.
W PA wpisuje 485 i działa poprawnie.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS 3.9

przez marpit » 2014 maja 28, Śr 12:34

Nie dało by się wstawić alt dla img/loading.gif ?
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS 3.9

przez marpit » 2014 cze 18, Śr 09:44

Dalej źle informuje o kosztach darmowej dostawy
190,00
Do bezpłatnej dostawy brakuje Ci jeszcze 110,00 zł

wysyłka - wpłata na konto (od 400 zł gratis)

Jak ewentualnie to wyłączyć?
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
cron