Zmiana DOCTYPE w praktyce
|Strona 1 z 1
Zmiana DOCTYPE w praktyce
Szczerze ucieszyła mnie możliwość zadeklarowania standardu dla dokumentu, zastanawiam się tylko nad sensem jakiejkolwiek zmiany w momencie gdy na kluczowych elementach np. polach tekstowych siedzą określone style (brak możliwości ingerencji) style te zaś mają wartości bez określonej jednostki miary tam, gdzie jest ona wymagana... w tym momencie zadeklarowanie czegokolwiek, powiedzmy <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> nawet, powoduje pominięcie tych wartości jako nieprawidłowych przez przeglądarki co w rezultacie powoduje całkowitą utratę kontroli nad np. szerokością pola tekstowego, za przykład może posłużyć pole tekstowe ilości sztuk dodawanych do koszyka na stronie produktu gdzie szerokość pola określona jest na 30, słabo też wygląda np. zaawansowane wyszukiwanie.
Podsumowując swój rozlazły wywód postuluje o dodanie nieszczęsnego px tam gdzie sam nie mogę tego zrobić
pzdr.
Podsumowując swój rozlazły wywód postuluje o dodanie nieszczęsnego px tam gdzie sam nie mogę tego zrobić
pzdr.
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Zmiana DOCTYPE w praktyce
wyciagnij ze zrodla kod html koszyka i bedziesz mogl ustawic sobie nawet 1000px dla pola input
-

- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość