niechciane linki reklamowe?

Błędy w oprogramowaniu KQS.store. Autor oprogramowania będzie zapoznawał się ze zgłoszonymi w tym dziale błędami i w przypadku ich potwierdzenia, w miarę swoich możliwości będzie reagował na nie.

W temacie ze zgłaszanym błędem, proszę zaznaczyć której wersji programu on dotyczy. W przypadku, gdyby błąd dotyczył nie ostatniej wersji programu, proszę wcześniej sprawdzić, czy błąd nie został już poprawiony w aktualnej wersji oprogramowania

niechciane linki reklamowe?

przez sean44 » 2009 wrz 01, Wt 12:01

Witam serdecznie,
Konfigurując i sprawdzając na bieżąco sklep zauważyłem, że od czasu do czasu (czasem niemal od razu) po zmianie atrybutów produktu w rubryce cena wyskakują linki reklamowe "buy harry potter" "horloge parlante" itd itp. Linki niejako "zastępują" cenę- ta zaś znika. Pod linkami pojawia się 88.198.20.195 edf49a73f1671384311d493b6684bcc6. Adres IP to serwer kqs. Nie jest to wina przeglądarki ani wirusa, zaobserwowane na 7 komputerach z 7 testowanych- więc problem jest po stronie serwera. Dodatkowo po wklejeniu "88.198.20.195 edf49a73f1671384311d493b6684bcc6" w google okazuje się, że sklepów kqs z podobnym problemem jest więcej. Po wpisaniu samego adresu ip kqs wyskakują prawie wyłącznie strony typu "get cracks" and "buy harry potter".
Pisałem do twórcy skryptu z pytaniem co to może być, ale nie dostałem żadnej odpowiedzi. Czy ktoś z forumowiczów się już z tym zetknął? Nie mogę raczej udostępnić klientom sklepu z taką niespodzianką, a dodatkowo za kilka dni mija termin zapłaty za kolejny rok korzystania z serwera kqs-a i nie bardzo wiem co robić. Z góry dziękuję za każdą informację.
sean44

Autor tematu

Re: niechciane linki reklamowe?

przez grzechoo » 2009 wrz 02, Śr 19:10

Ale jaja !!! Brak odpowiedzi wcale mnie dziwi - to normalne ze strony producenta oprogramowania.

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez Richel » 2009 wrz 19, So 12:02

Otrzymałeś odpowiedź od KQS?

przez pbas » 2009 wrz 24, Cz 16:52

Możliwe, że jakieś paskudztwo siedzi na serwerze KQS - spróbuj przenieść testowo oprogramowanie na inny serwer - np. home.pl (za friko przez ileś tam dni). Jeżeli problem ustąpi, to będzie wszystko jasne. Być może zainfekowany jest ionCube na serwerze KQS albo pliki na Twoim serwerze wirtualnym.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez robus69 » 2010 lut 02, Wt 16:38

To nie jaja le stat24 wyświetla wam reklamy , poczytajcie regulamin darmowej opcji.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość