Błąd w pliku XML

Błędy w oprogramowaniu KQS.store. Autor oprogramowania będzie zapoznawał się ze zgłoszonymi w tym dziale błędami i w przypadku ich potwierdzenia, w miarę swoich możliwości będzie reagował na nie.

W temacie ze zgłaszanym błędem, proszę zaznaczyć której wersji programu on dotyczy. W przypadku, gdyby błąd dotyczył nie ostatniej wersji programu, proszę wcześniej sprawdzić, czy błąd nie został już poprawiony w aktualnej wersji oprogramowania

Błąd w pliku XML

przez zdzicho » 2012 kwi 14, So 08:25

Witam,

wersja 3.5 najnowsza.

Przy tworzeniu plików xml powstają błędy. Pomaga albo wyłączenie danego produktu albo wycięcie opisu (lub fragmentu opisu). Niestety, jak wyłączę jeden produkt, to błąd jest przy innym. Przy tym dotyczy to również produktów, które są w sklepie długo (np. 4 lata bez zmian w opisie).

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Wyłączyłem lub przyciąłem opisy w 12 produktach i nie wiem czy dalej to robić czy szukać przyczyny?

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Błąd w pliku XML

przez Marpas » 2012 maja 24, Cz 09:49

Witam
Mam zdaje się to samo. Raptem okazje.info zgłosiły, że import ofert nie powiódł się. Jedyna zmiana po obu stronach (naszej i okazji) było wprowadzenie nowych produktów. Co robić oprócz pisania do KQS'u?
Czy ktoś jeszcze ma ten problem?
pozdrawiam
Marcin

Re: Błąd w pliku XML

przez lucastes » 2012 maja 28, Pn 21:26

Jakie konkretnie błędy wystąpiły?

Walidacja XML dla:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

wynik:
This document was successfully checked as Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się!

więc struktura XML jest ok.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość