Ogłoszenie: Aplikacja magazynowa - integracja Allegro
Ogłoszenie: Aplikacja magazynowa - integracja Allegro
Witam.
U mnie zaistniała potrzeba wprowadzenia aplikacji, która wspomogła by w pewien sposób integrację z allegro.
Podstawową funkcją jest pobieranie danych ze strony magazynu sklepu KQS, wybieranie jedynie produktów z atrybutami, w których jest w magazynie przynajmniej 1sztuka, a następnie robienie z tego pliku graficznego w zestawionej formie. Przykład wygląda w ten sposób: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Link do powyższego pliku możemy wstawić na stronę z aukcją w dowolnej formie tak, aby klient miał pogląd jakie np. kolory produktu są aktualnie dostępne na magazynie (a na pozostałe np. czas oczekiwania tydzień czasu). Dzięki temu możemy mieć tylko jedną aukcję z wieloma kolorami do wyboru, jak i innymi atrybutami, a klient zawsze będzie na bieżąco ze stanem magazynu.
Muszę przyznać, że po pierwszych testach przyspieszyło to realizację zamówień i kontakt z klientami kilkukrotnie. Dodatkowo możliwa funkcja wygenerowania strony z produktami wyczerpanymi według własnego sortowania wyświetlana np. w pliku excel.
Dla zainteresowanych cena rozwiązania to: 99zł
U mnie zaistniała potrzeba wprowadzenia aplikacji, która wspomogła by w pewien sposób integrację z allegro.
Podstawową funkcją jest pobieranie danych ze strony magazynu sklepu KQS, wybieranie jedynie produktów z atrybutami, w których jest w magazynie przynajmniej 1sztuka, a następnie robienie z tego pliku graficznego w zestawionej formie. Przykład wygląda w ten sposób: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Link do powyższego pliku możemy wstawić na stronę z aukcją w dowolnej formie tak, aby klient miał pogląd jakie np. kolory produktu są aktualnie dostępne na magazynie (a na pozostałe np. czas oczekiwania tydzień czasu). Dzięki temu możemy mieć tylko jedną aukcję z wieloma kolorami do wyboru, jak i innymi atrybutami, a klient zawsze będzie na bieżąco ze stanem magazynu.
Muszę przyznać, że po pierwszych testach przyspieszyło to realizację zamówień i kontakt z klientami kilkukrotnie. Dodatkowo możliwa funkcja wygenerowania strony z produktami wyczerpanymi według własnego sortowania wyświetlana np. w pliku excel.
Dla zainteresowanych cena rozwiązania to: 99zł
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Ogłoszenie: Aplikacja magazynowa - integracja Allegro
Nie znalazłem opcji edytuj więc to tak jak bym sobie odpowiadał, ale chciałem jeszcze dopisać ważną informację, że istnieje możliwość wzbogacenia funkcji o czytniki kodów kreskowych. Wówczas po przeczytaniu przez czytnik kodu produktu (bip:) stan magazynowy w KQS automatycznie się zmienia, a co za tym idzie również na allegro.
- Autor tematu
Pszfarcu napisał(a):Link do powyższego pliku możemy wstawić na stronę z aukcją w dowolnej formie tak, aby klient miał pogląd jakie np. kolory produktu są aktualnie dostępne na magazynie (a na pozostałe np. czas oczekiwania tydzień czasu). Dzięki temu możemy mieć tylko jedną aukcję z wieloma kolorami do wyboru, jak i innymi atrybutami, a klient zawsze będzie na bieżąco ze stanem magazynu.
Proponuje zapoznać się z regulaminem alletanio i nie pisać takich bzdur. Wystarczy że wchodzę teraz na Twoje aukcje zgłoszę je i zamiast sprzedażny masz wszystko pozamiatane
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
O co ci chodzi z tym alletanio i co niby mialbys zglosic? Cos ci sie pomylilo chyba!
- Autor tematu
Ni mi się nie pomyliło.
Zabronione jest informowanie o innych rozmiarach, kolorach, ofertach itp itd
A więc jak umieścisz taką fotkę w aukcji lub link "sprawdź jakie rozmiary mamy" to aukcja jest niezgodna z regulaminem.
Jeżeli uważasz że jestem w błędzie to podaj linka do aukcji i zaraz sprawdzimy jak długo będą
Zabronione jest informowanie o innych rozmiarach, kolorach, ofertach itp itd
A więc jak umieścisz taką fotkę w aukcji lub link "sprawdź jakie rozmiary mamy" to aukcja jest niezgodna z regulaminem.
Jeżeli uważasz że jestem w błędzie to podaj linka do aukcji i zaraz sprawdzimy jak długo będą
- Moderator Witryny
bardzo proszę Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Regulamin allegro mówi wyraźnie, że dozwolone jest umieszczanie linków do własnych aukcji, oraz że w ramach jednej aukcji kolory mogą być do wyboru. Rozmiary nie- dlatego wystawione są aukcje z każdym oddzielnie a w opisie jest link. Proponuję usunąć posty, aby nie zaśmiecać wątku. pozdrawiam
Regulamin allegro mówi wyraźnie, że dozwolone jest umieszczanie linków do własnych aukcji, oraz że w ramach jednej aukcji kolory mogą być do wyboru. Rozmiary nie- dlatego wystawione są aukcje z każdym oddzielnie a w opisie jest link. Proponuję usunąć posty, aby nie zaśmiecać wątku. pozdrawiam
- Autor tematu
Możesz podać konkretnie w którym miejscu w aukcji masz to zastosowane bo jakoś nie widzę.
Znalazłem jedynie zwykłe podlinkowanie
Znalazłem jedynie zwykłe podlinkowanie
Posiadamy różne rozmiary. Poprostu kliknij na ten który cię interesuje. Na tej aukcji wystawiony jest rozmiar S
XXXL XXL XL L M S
- Moderator Witryny
Zgadza się bo tak jak napisałem rozwiązanie było w fazie testów i wszystko gra, tylko w związku z tym, że mam bałagan w atrybutach w sklepie, wycofałem to do czasu ich uporządkowania. W przyszłym tygodniu wprowadzam to w pierwszych produktach tak jak powinno być. To nie ja dostarczam usługę tylko znajomy programista (umieszczam ogłoszenie grzecznościowo) i z tego co pisał będzie to ulepszał. Do końca miesiąca powinno wyświetlać wszystko bardziej przejrzyście (dojdą kolory, aby szybko znaleźć to czego klient szuka).
- Autor tematu
Czyli jak na razie nic nie można sprawdzić.
- Moderator Witryny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość