Integracja z portalem sklepy24
Integracja z portalem sklepy24
Proponuję niewielki skrypt generujący plik wymiany dla portalu sklepy24.
- skrypt NIE WYMAGA bezpośredniego dostępu do bazy danych, przez co nie wczytuje żadnych haseł
- jest oparty na parsowaniu pliku wymiany dla NOKAUT
- był testowany na kilku sklepach, wszystkie przeszły weryfikację ze strony Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Skrypt można pobrać stąd: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Życzę owocnej integracji
- skrypt NIE WYMAGA bezpośredniego dostępu do bazy danych, przez co nie wczytuje żadnych haseł
- jest oparty na parsowaniu pliku wymiany dla NOKAUT
- był testowany na kilku sklepach, wszystkie przeszły weryfikację ze strony Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Skrypt można pobrać stąd: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Życzę owocnej integracji
Re: Integracja z portalem sklepy24
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Błąd parsowania XML: niezdefiniowana jednostka
Obszar: http://piekniegotuj.pl/sklepy24.php
Numer linii: 2, kolumna 6505:
Skrypt oparty jest na pliku z nokaut? Plik nie może być oparty o inne porównywarki bo jakieś 2 miesiące temu akurat przestało to działać a sam miałem wcześniej ustawione z noukautu.
- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
tofif napisał(a):
Błąd parsowania XML: niezdefiniowana jednostka
Obszar: http://piekniegotuj.pl/sklepy24.php
Numer linii: 2, kolumna 6505:
W opisach używasz htmlowego a parser xml nie wie, co to za znak. Zmieniłem skrypt, teraz w locie zamienia na   i działa.
Do pobrania w tym samym miejscu, czyli Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
marpit napisał(a):Skrypt oparty jest na pliku z nokaut? Plik nie może być oparty o inne porównywarki bo jakieś 2 miesiące temu akurat przestało to działać a sam miałem wcześniej ustawione z noukautu.
Napisałem, że skrypt konwertuje plik w formacie nokautu do formatu sklepy24.
Format pliku jest poprawny!
Zobaczymy efekty jutro
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
marpit napisał(a):Format pliku jest poprawny!
Zobaczymy efekty jutro
Trzymam kciuki
Czy działa Wam skrypt? Bo ja podłączyłem go pod sklepy 24 i dostaje raport o błędzie integracji
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
davit napisał(a):Czy działa Wam skrypt? Bo ja podłączyłem go pod sklepy 24 i dostaje raport o błędzie integracji
Działa, ostatnia aktualizacjia 01.01.2010 przebiegła poprawnie. Jakie błędy dostajesz?
Nieznany format danych pliku z ofertą sklepu
Aktualizacja informacji o ofercie sklepu Nefrete.pl jest niemożliwa z powodu niepoprawnego formatu danych w pliku XML.
Nie wiem gdzie problem gdy próbuje weryfikować skrypt w serwisie to nie otrzymuję żadnego rezultatu.
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość