Problem z certyfikatem ssl

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Problem z certyfikatem ssl

przez worion » 2018 mar 02, Pt 17:06

Witam Forumowiczów,

Mam problem ze skonfigurowaniem mojego sklepu odnośnie certyfikatu SSL.

Mianowicie certyfikat zakupiłem, dostałem kod na maila i teraz nie wiem gdzie go zbytnio wkleić :(

Serwer mam postawiony na kqs.pl Próbowałem wkleić kod w Direct Admin w sekcji "Certyfikaty SSL" w polu "Wklej wstępnie wygenerowany certyfikat i klucz" ale wyskakuje błąd - może gdzieś indziej powinienem?

Proszę o pomoc bo jestem zielony w tym temacie :(

Czy może od razu mam zaznaczyć opcję "Zaznacz jeśli masz wykupiony certyfikat SSL" oraz "Cały sklep pod SSL" w panelu administracyjnym mojego sklepu? Bo wydaje mi się, że to chyba nie wystarczy .

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
 
Autor tematu
Posty: 14
Dołączył(a): 2017 wrz 06, Śr 22:23
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Problem z certyfikatem ssl

przez sucro » 2018 mar 02, Pt 17:31

Prywatny klucz + wygenerowane posrednie klucze przekopiuj do tego miejsca ( jedno pod drugim )....dodatkowo powiązanie private_html - powinno działać. Dopiero wtedy w KQS możesz pozaznaczać te opcje dotyczące SSL.
Jak nie umiesz sobie poradzić to jest pełno instrukcji ( bo rozumiem że jak hosting od KQS to masz DIrectAdmin do zarządzania )...więc pierwszy lepszy link :
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

lub szukaj w google pod DirectAdmin SSL
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 202
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: Problem z certyfikatem ssl

przez worion » 2018 mar 16, Pt 16:50

sucro napisał(a):Prywatny klucz + wygenerowane posrednie klucze przekopiuj do tego miejsca ( jedno pod drugim )....dodatkowo powiązanie private_html - powinno działać. Dopiero wtedy w KQS możesz pozaznaczać te opcje dotyczące SSL.
Jak nie umiesz sobie poradzić to jest pełno instrukcji ( bo rozumiem że jak hosting od KQS to masz DIrectAdmin do zarządzania )...więc pierwszy lepszy link :
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

lub szukaj w google pod DirectAdmin SSL


Kurcze, trochę czasu minęło, ale sobie przypomniałem, że tego nie zrobiłem do końca i wczoraj dokończyłem :)
Dzięki za pomoc, ten link co podałeś okazał się bardzo pomocny.

Pozdrawiam,
 
Autor tematu
Posty: 14
Dołączył(a): 2017 wrz 06, Śr 22:23
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Problem z certyfikatem ssl

przez sucro » 2018 mar 16, Pt 18:17

Gdyby ktoś chciał darmowe SSL :
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
na 3 miesiące ( z opcją przypomnienia na [url=http://www.fosi.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&un= że] że[/url] trzeba na nowo wygenerować ).
Działa na większości hostingów ( oprócz linuxpl - bo tam potrzebne zew. IP ).

Instalacja i weryfikacja jest prosta...można zrobić to w 5 minut.
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 202
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: Problem z certyfikatem ssl

przez worion » 2018 mar 21, Śr 13:08

Mam jeszcze jedno pytanie.

Mianowicie, jak wchodzę na swoją stronę to jest https:// ale nie widzę kłódki tylko ikonkę"I" w kółeczku, jak kliknę na nią to pojawia się komunikat: Twoje połączenie z tą witryną nie jest w pełni bezpieczne. Osoby dokonujące ataków mogą widzieć te same obrazy w witrynie co Ty i zmodyfikować je by Cię oszukać.

Mam coś jeszcze ustawić na sklepie, aby była kłódka?
 
Autor tematu
Posty: 14
Dołączył(a): 2017 wrz 06, Śr 22:23
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Problem z certyfikatem ssl

przez sucro » 2018 mar 21, Śr 13:29

worion napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie.

Mianowicie, jak wchodzę na swoją stronę to jest https:// ale nie widzę kłódki tylko ikonkę"I" w kółeczku, jak kliknę na nią to pojawia się komunikat: Twoje połączenie z tą witryną nie jest w pełni bezpieczne. Osoby dokonujące ataków mogą widzieć te same obrazy w witrynie co Ty i zmodyfikować je by Cię oszukać.

Mam coś jeszcze ustawić na sklepie, aby była kłódka?



w kodzie są wpisane pewnie linki globalne do obrazków z Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się.
Poprawienie tego spowoduje że będzie zielona kłódka i wszystko OK ( albo dodanie jako https dla zdjęć po za domeną, albo zmiana linków na lokalne o ile są w obrębie domeny )
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 202
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: Problem z certyfikatem ssl

przez ArmaturaSanitarna » 2018 maja 29, Wt 21:22

Też mam sklep tylko na http i tylko do zamówienia klient jest szyfrowany na SSL,
czy przyszłościowo to może tak działać? czy trzeba się powoli przerabiać na wszystko pod https ?
wszystkie zdjęcia mam na http, przerobić to ręcznie to zajęcie na rok...
 
Posty: 19
Dołączył(a): 2018 maja 29, Wt 19:15
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Problem z certyfikatem ssl

przez sucro » 2018 cze 04, Pn 22:12

w nowych wersjach sklepu jest opcja w konfiguracji do włączenia "Cały sklep pod SSL" - to załatwia cały wcześniejszy problem z konfigurowaniem pliku htaccess ( gdzie pomimo napisanej instrukcji, ludzie sobie nie radzili z ustawieniem )
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 202
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: Problem z certyfikatem ssl

przez ArmaturaSanitarna » 2018 cze 05, Wt 07:02

wszystkie zdjęcia mam na http
po włączeniu opcji cały sklep na SSL wyświetlają się komunikaty klientowi że strona jest niezabezpieczona w całości.
 
Posty: 19
Dołączył(a): 2018 maja 29, Wt 19:15
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości
cron