automat.php

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

automat.php

przez pbas » 2018 cze 14, Cz 15:13

Czy ktoś wykorzystuje funkcjonalność czasowe promocje itp? Chodzi mi o działanie pliku automat.php. Nie chce u mnie zadziałać :/ W CRON mam ustawione jak trzeba. Inny skrypt PHP wykonuje mi sie w CRON bez problemu a automat.php nie... Może ktoś wrzucić printscreena z ustawieniem automat.php w CRON?

U mnie jest tak:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Pierwszy skrypt (automat.php) nie działa. Dwa kolejne działają...
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Autor tematu
Posty: 1148
Dołączył(a): 2008 kwi 29, Wt 10:46
Lokalizacja: Chorzów
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: automat.php

przez Techtron » 2018 sie 26, N 13:06

Dodaj jeszcze wartość klucza, jest on w PA


automat.php klucz=XXXXXXX
 
Posty: 119
Dołączył(a): 2008 kwi 29, Wt 21:24
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: automat.php

przez marpit » 2019 mar 17, N 12:41

Mam ten sam problem, dodanie klucza nic nie daje, wywołanie crona ręcznie z okna przeglądarki wydaje się być poprawne jednak nie pobiera np aukcji do sklepu.
Pbas poradziłeś sobie z tym ?
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: automat.php

przez sucro » 2019 mar 17, N 20:50

Coś macie Panowie zwalone, bo działa na 100% - testowałem w kilku sklepach.

/usr/local/php56/bin/php /home/[nazwa_konta]/domains/[nazwa_domeny]/public_html/automat.php klucz=[XXXXXX]
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 203
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: automat.php

przez Techtron » 2019 mar 18, Pn 08:55

Ja mam np taki wpis, w sumie nie wiem kto go wpisał bo na pewno nie ja. Pewnie Admin serwera. Na serwerze jest Cpanel.

cd /home/XXXX/public_html/XXX/; /usr/local/php5.6/bin/php -c /home/php-fastcgi/XXXXX/php5.6.ini automat.php klucz=XXXXXXX
 
Posty: 119
Dołączył(a): 2008 kwi 29, Wt 21:24
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: automat.php

przez marpit » 2019 sie 26, Pn 10:34

Problemem jest chyba wpis odnoście php
php5.6 bierze z serwera a nie ustawienia dla domeny dlatego ten fragment trzeba było zmodyfikować?
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy


Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości
cron