KQS.store v5.0

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

KQS.store v5.0

przez sucro » 2019 mar 26, Wt 16:48

KQS.store v5.0

Lista modyfikacji:

- całkowite przejście na PHP 7.1
- dodana możliwość oznaczenia kategorii dla pełnoletnich
- dodany szablon graficzny strony blokady dla niepełnoletnich
- PA - dodana opcja szukania produktów tylko w nazwach/kodach
- PA - dodana edycja stanu magazynowego w dziale produktów
- dodana integracja z imoje.pl - szybkie przelewy online, BLIK i karty
- dodana możliwość sumowania kosztów przesyłki przy scalaniu zamówień, pole 'Zsumuj koszty przesyłki przy scalaniu zamówień' w konfiguracji
- dodana integracja z InPost ShipX (paczkomaty, przesyłki kurierskie)
- PA - dodana opcja 'Karty płatnicze' w konfiguracji tpay.com
- PA - dodana opcja 'Karty płatnicze' w konfiguracji payu
- PA - dodana opcja 'Karty płatnicze' w konfiguracji dotpay
- dodana integracja z paylane.pl
- dodana integracja z Kup na Ceneo (pobieranie zamówień)
- dodany parametr weight (waga) w pliku xml dla porównywarki Ceneo
- dodany atrybut ISBN zastępujący EAN (kod kreskowy) dla profilu Księgarnia/Antykwariat w pliku xml dla porównywarki Ceneo
- PA - dodana możliwość przydzielenia punktu odbioru dla dowolnego zamówienia
- dodana blokada przycisku płatności po kliknięciu
- PA - dodana opcja 'Wyświetl wizytówkę tylko na pierwszej stronie kategorii'
- PA - zwiększona do 16MB wielkość dopuszczalnej treści w działach informacyjnych
- PA - zwiększona do 16MB wielkość dopuszczalnej treści na stronach informacyjnych
- dodana możliwość ustawienia kolejności produktów (sortowanie wg popularności)
- dodane pole kolejność w imporcie csv
- produkty na stronie głównej wyświetlane w ustawionej kolejności
- dodana możliwość oznaczenia produktu jako zapowiedź z określoną datą premiery
- dodana zmienna {PODKATEGORIE} do szablonu graficznego Menu Kategorii - Podkategoria
- dodana opcja 'Włącz arkusz RWD' w Ustawieniach graficznych
- poprawione RWD standardowego szablonu graficznego
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Autor tematu
Posty: 202
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: KQS.store v5.0

przez marpit » 2019 mar 27, Śr 09:11

Pierwsze zmiany...
Na stronie produktu zamiast zdjęcia mam jego tytuł. Po kliknięciu w tytuł "The requested content cannot be loaded.
Please try again later."

Zdjęcie główne jest .jpg.jpg
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1686
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store v5.0

przez sucro » 2019 mar 27, Śr 09:51

marpit napisał(a):Pierwsze zmiany...
Na stronie produktu zamiast zdjęcia mam jego tytuł. Po kliknięciu w tytuł "The requested content cannot be loaded.
Please try again later."

Zdjęcie główne jest .jpg.jpg


Jaką zmienną masz w szablonie graficznym podpiętą pod wyświetlanie zdjęcia?
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Autor tematu
Posty: 202
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: KQS.store v5.0

przez marpit » 2019 mar 27, Śr 09:53

{ZDJECIE_PRODUKTU}
Widocznie były jakieś małe korekty bo wcześniej było w Zdjęcie w Opisie z.jpg a teraz chce bez.
Naprawione.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1686
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store v5.0

przez sucro » 2019 mar 27, Śr 10:35

marpit napisał(a):{ZDJECIE_PRODUKTU}
Widocznie były jakieś małe korekty bo wcześniej było w Zdjęcie w Opisie z.jpg a teraz chce bez.
Naprawione.


Z tego co pamiętam to był jakiś problem z tymi zdjęciami że generowały się bez rozszerzenia więc wystarczyło tam dodać .jpg i działało - pewnie problem już był naprawiony a Tobie zostało to dodane .jpg ;)
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Autor tematu
Posty: 202
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: KQS.store v5.0

przez Forest » 2019 mar 28, Cz 18:50

Włączyłem opcję Włącz arkusz RWD, ale u mnie nie działa :(
Zainstalowałem 5.0 i miałem przekonanie że to wystarczy :)
 
Posty: 83
Dołączył(a): 2008 lis 06, Cz 20:00
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store v5.0

przez sucro » 2019 mar 28, Cz 20:12

Forest napisał(a):Włączyłem opcję Włącz arkusz RWD, ale u mnie nie działa :(
Zainstalowałem 5.0 i miałem przekonanie że to wystarczy :)


wystarczy do czego ? jaki efekt chciałeś uzyskać ?
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Autor tematu
Posty: 202
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: KQS.store v5.0

przez Forest » 2019 mar 28, Cz 20:52

Myślałem że wystarczy aby po włączeniu wyglądała przynajmniej tak jak szablon: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Na telefonie strona wyświetla się w prawie taki sam sposób w jaki wyświetlała się w wersji KQS 4.9.
Moja grafika nie wygląda na RWD ma moim smartfonie :(
 
Posty: 83
Dołączył(a): 2008 lis 06, Cz 20:00
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store v5.0

przez sucro » 2019 mar 28, Cz 21:35

Forest napisał(a):Myślałem że wystarczy aby po włączeniu wyglądała przynajmniej tak jak szablon: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Na telefonie strona wyświetla się w prawie taki sam sposób w jaki wyświetlała się w wersji KQS 4.9.
Moja grafika nie wygląda na RWD ma moim smartfonie :(


Jeśli włączenie tej opcji spowodowałoby nadpisanie kodu w szablonie graficznym to by było sporo problemów bo nie każdy by chciał żeby dotychczasowe zmiany jakie ktoś sobie wykonał w swoim szablonie były podmienione. Nie ma też magicznego przycisku który zmieniłby wygląd szablonu na inny, bo oprogramowanie KQS nie działa na plikach templatki - cały kod html jest przechowywany w bazie SQL.

Jeśli chcesz uzyskać taki szablon jak jest w demo sklepu - to pozostaje ręczne kopiowanie wszystkich pól szablonu ( jeden do jednego ).
Można też zrobić to szybciej: zainstalować sobie czysty sklep i przenieść z tego sklepu tabele sql odpowiedzialne za szablon graficzny - wtedy będziemy mieli szablon graficzny w wersji podstawowej ale już responsywny.
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Autor tematu
Posty: 202
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
cron